Αποφεύγουμε καταστροφές στην κουζίνα!

Πόσες φόρες δεν μας πετυχαίνει μια συνταγή ή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας κάτι ξεχνάμε, κάτι κάναμε λάθος; Δεν πετάμε τίποτα! Αναπροσδιορίζουμε την συνταγή και κάνουμε κάτι άλλο! Αυτά κι άλλα πολλά έτυχαν σήμερα, αλλά βρήκαμε την λύση και δεν πετάχτηκε τίποτα!



Κάθε Παρασκευή πάμε στην λαϊκή και συνήθως το Σαββατοκύριακο θα έχουμε λαχανικά στο μενού μας! Έτσι σήμερα θέλαμε να κάνουμε κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο! Από τα αγαπημένα μου φαγητά ομολογώ! Έλα ντε όμως που η γέμιση περίσσεψε. Την βάλαμε σε κατσαρολάκι και την βράσαμε. Συνοδεύει μακαρόνια ή ρύζι! Ή μπορείτε να την κάνετε γέμιση για πιροσκί και πιτάκια!



Επιπλέον, την ψίχα από τα κολοκυθάκια εννοείτε ότι δεν τα πετάμε!! Θέλαμε στην αρχή να τα κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες... αλλά για να αποφύγουμε το τηγάνι, το κάναμε πίτα!! Χοντροκομμένο το κολοκύθι, βάλαμε τυρί τριμμένο, καλαμπόκι (που είχε από την προηγούμενη βράσει), αυγά, αλεύρι, τριμμένη φριγανιά, αλατάκι!! Τον πάτο του ταψιού τον καλύψαμε με φέτες από γαλοπούλα του τοστ!! Βγάζοντάς το από το φούρνο, βάλαμε άλλο λίγο τυράκι τριμμένο από πάνω!! Εντάξει... η μυρωδιά και μόνο μας δικαιώνει!!


Θέλαμε γλυκάκι και κάναμε κέικ με μερέντα. Έλα ντε όμως που η φόρμα της σιλικόνης μάλλον έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα και το μισό σχεδόν κέικ, παρόλο κρύο, κόλλησε στην φόρμα! Ε όχι δεν πετάμε το νοστιμότατο κέικ! Το κάναμε ψίχουλα και το κάναμε τρουφάκια! Με μαρμελάδα φράουλα, μερέντα και λίγο Ρούμι! Γλυκός πειρασμός και υπέροχο για κέρασμα!!


Με λίγη φαντασία και λίγα υλικά, μπορούμε να αποφύγουμε καταστροφές στην κουζίνα μας!! Με την ίδια συνταγή, κάνουμε παραλλαγές!!

Έχετε κάνει κι εσείς τέτοιες παραλλαγές στην κουζίνα σας για να αποφύγετε καταστροφές; Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες!!




5 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι για κολοκυθάκια γεμιστά. Να ερθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είστε απίθανες!!! Έχω μηδέν φαντασία στην κουζίνα:(
    Τέλειες όλες οι ιδέες για να αξιοποιούμε το φαγητό που περισσεύει ή που δεν μας πέτυχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είμαστε για ιδέες και προτάσεις!! Για οτιδήποτε θέλετε να βρούμε λύση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!! Είναι χαρά μας όταν βοηθάμε έστω και λίγο και κάνουμε την ημέρα μας λίγο καλύτερη!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.