Γιορτή της Μητέρας!


Μάνα
Μητέρα
Μανούλα

Όπως και να το φωνάξουμε αναφερόμαστε στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο...στον άνθρωπο που μας χάρισε ζωή από την ζωή του!!!
Η μητέρα που μας κουβάλησε στα σπλάχνα της για 9 ολόκληρους μήνες,που μας έδωσε πνοή με το οξυγόνο της και μας έθρεψε με το αίμα της.


Βέβαια,υπάρχουν και οι μανούλες ''καρδιάς'' όπως συνηθίζω να τις αποκαλώ εγώ...οι μανούλες που δεν κατάφεραν να κυοφορήσουν,αλλά επέλεξαν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι και να του χαρίσουν όλη την αγάπη,την φροντίδα και την στοργή τους...

Είναι εκείνη,που ξενύχτησε στο προσκεφάλι μας κάθε φορά που αρρωσταίναμε,κάθε φορά που κάτι μας ενοχλούσε.


Εκείνη,που υπομονετικά μας βοηθούσε στα μαθήματά μας,που έκανε(και κάνει) τα πάντα για να μας βλέπει μόνο να χαμογελάμε!!! 

Της χρωστάμε πολλά...τα πάντα!


Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαϊου ,γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Γιορτή της Μητέρας!
Αυτή την Κυριακή λοιπόν,γιορτάζει η μανούλα,η γυναίκα που αγαπάμε και μας αγαπά.


Ας της δείξουμε την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας με ένα μικρό ,χειροποίητο δωράκι...κάτι απλό και συμβολικό,κάτι που θα της χαρίσει ένα χαμόγελο...έστω μια αγκαλιά κι ένα φιλί είναι αρκετά για να της χαρίσουν τον παράδεισο!!!!!!



Σας δίνουμε μερικές ιδέες για δωράκια-κατασκευές,που βρήκαμε στο διαδίκτυο.
Κάρτες,κορνιζούλες,αναμνηστικά,ακόμη και γλυκά ή χρήσιμα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσει η μητέρα σας... Επίσης μπορείτε να της χαρίσετε μια μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης (αυτό κι αν θα της αρέσει).Τα λουλούδια έχουν  την τιμητική τους εκείνη την ημέρα,αλλά και κάτι από τα χεράκια μας νομίζω..θα το εκτιμήσει περισσότερο!




Διακοσμήστε μια γλάστρα με αναμνηστικές φωτογραφίες,
ή γράψτε την δική σας ευχή με κιμωλία!!!




Φτιάξτε της τα αγαπημένα της μπισκότα(ή το γλυκό που της αρέσει)



Χαρίστε της μια '' συλλογή'' από βότανα ή ροφήματα της αρεσκείας της ,
που μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας σε πουγκάκια!







Ένα άλλο πρωτότυπο δώρο,είναι μια μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης μαζί με την μητέρα σας...Ξεκινήστε από το πρωί,με καφεδάκι και συζήτηση,βόλτα στις βιτρίνες,μια περιποίηση χεριών ή ένα μασάζ(θα την ξετρελάνει)


Φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο(ας τα βρει κι εκείνη όλα έτοιμα για μια φορά) και τελειώστε την μέρα σας βλέποντας μια παράσταση ή μια καλή ταινία!Σίγουρα θα το ευχαριστηθεί και θα το θυμάται για πάντα!!!!



Μην ξεχάσετε να πείτε στην μητέρα σας μια γλυκιά κουβέντα...ένα ευχαριστώ!
Ένα τηλεφώνημα,ή μια επίσκεψη στην ηλικιωμένη μητέρα που ζει μόνη της ,είναι το καλύτερο δώρο.


Χρόνια πολλά μανούλες



Σας ευχαριστούμε !!!!!







2 σχόλια:

  1. μανα μητερα μαμα! ιδέες ομορφες εχεις σκεφτει νασε καλα! μην ξεχασεις να φορεσεις το φουξια βραχιολακι για να τιμησεις την δικια σου μαμα maria by beautyharmonyblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες ιδέες. Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.