Λίστα για τα ψώνια! Πανικός;


Παραδέξου το ...είτε δεν κάνεις ποτέ λίστα για τα ψώνια είτε πάντα κάτι ξεχνάς! Σου προτείνω λοιπόν μερικούς τρόπους για να μην ξεχνάς τίποτα!

Λίγο έως πολύ, συνήθως πάμε σε ένα συγκεκριμένο πολυκατάστημα για να προμηθευτούμε τα πράγματα του μήνα ή της εβδομάδας. Οπότε, ξέρουμε και που βρίσκεται το κάθε τι στο περίπου τουλάχιστον, σε ποιο διάδρομο ή όροφο.
Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε και να σημειώνουμε πράγματα με βάση τον όροφο ή τον διάδρομο, και με την σειρά σημειώνουμε τα υπόλοιπα.

Για παράδειγμα, στο πολυκατάστημα που συνηθίζουμε να ψωνίζουμε, έχει 3 ορόφους. Στον 3ο είναι η καφετέρια, ο παιδότοπος, το βιβλιοπωλείο και τα παιχνίδια. Στον 2ο τα είδη υγιεινής, χαρτικά, απορρυπαντικά, ρούχα, ηλεκτρικά. Στον 1ο όλα τα υπόλοιπα.
Συνήθως λοιπόν, ξεκινάμε από τον 2ο όροφο.
Έτσι στο χαρτί ξεκινάω και γράφω πρώτα αυτά που θα βρω στον 2ο όροφο και σχεδόν με την σειρά των διαδρόμων που θα τα βρω.
Κατά τον ίδιο τρόπο, συνεχίζω στον 1ο όροφο.

Θα πείτε ότι ίσως είμαι υπερβολική... αλλά για σκεφτείτε το λίγο. Είναι θέμα οργάνωσης. Γλυτώνεις χρόνο αρκετό όταν τα έχεις βάλει όλα σε τάξη από πριν και δεν ψάχνεσαι κάθε φορά για το που και το τι. Με τον καιρό βέβαια, έχοντας ένα τέτοιο πλάνο, συνηθίζεις και πας αυτόματα. Αλλά, ένα μυαλό έχουμε και πολλές φορές ξεχνάμε! Και πολλές φορές αυτό που ξεχνάμε είναι τόσο σημαντικό που αναγκαζόμαστε να κάνουμε την διαδρομή σπίτι-πολυκατάστημα -στην καλύτερη περίπτωση, ή να συμβιβαστούμε σε κάποιο άλλο κατάστημα πιο κοντά μας, να το πληρώσουμε και πιο ακριβά. Γιατί να μπαίνουμε σε τέτοια ταλαιπωρία;
Είναι τόσο απλό ...οργάνωση!

Είμαι του παραδοσιακού τρόπου και προτιμώ το χαρτί & μολύβι. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτείτε προγράμματα στον υπολογιστή, όπως το excel, ή το word. Ή ακόμη να φτιάξετε ή να κατεβάσετε φόρμα για τα ψώνια!


Μια τέτοια λίστα μπορείτε να την κατεβάσετε από το Anthomeli!

Εάν επιλέξετε να φτιάξετε μια φόρμα δικιά σας, θα σας συμβούλευα αντί να περιοριστείτε και να σχεδιάσετε απλά έναν πίνακα, να φτιάξετε μία λίστα προϊόντων που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, ώστε να έχετε μόνιμα γραμμένα τα πράγματά σας, τακτοποιημένα σε στήλες ανάλογα το που βρίσκονται στο πολυκατάστημα που επισκέπτεστε, και να επιλέγεται κάθε φορά τι θέλετε με ένα "τικ".

Για εσάς που είστε φαν των εφαρμογών, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό στο κινητό ή στο tablet σας. Φυσικά... μην ξεχάσετε να το έχετε μαζί σας στα ψώνια!

Εφαρμογή που βρήκαμε:
 
~ Make your list
Στον tablet ή στο κινητό σας, θα βρείτε αρκετές που θα ταιριάζουν στην συσκευή σας.

Βέβαια, εάν το πολυκατάστημα διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε και από εκεί να βοηθηθείτε κάνοντας μία λίστα για ψώνια και στην συνέχεια να την τυπώσετε! Έτσι τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα σίγουρα!

...Εντάξει παραδέχομαι ότι είναι σπάνιες οι φορές που έχουμε πάει για ψώνια και έχουμε φύγει ΜΟΝΟ με αυτά που έχουμε στην λίστα! Αλλά, ακόμη πιο σπάνιες οι φορές που έχουμε ξεχάσει κάτι, κι αυτό ήταν ευτυχώς μη-σημαντικό!

Ελπίζω να σας βοήθησα κάπως και να σας έδωσα ιδέες για το πως μπορείτε να οργανωθείτε στο θέμα αυτό! Θα χαρώ να μάθω εάν ακολουθήσατε κάποιες από αυτές τις συμβουλές, εάν τις βρήκατε χρήσιμες, ή ακόμη κι αν βρήκατε ένα δικό σας τρόπο οργάνωσης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.