"Κίτρινη Σημαία" του Όμηρου Αβραμίδη


Είχα διαβάσει τον "Δρόμο του Φεγγαριού" & το "Με τα Φτερά της Ελπίδας" του ίδιου συγγραφέα και μου άρεσε πολύ η λεπτότητα του λόγου του. (διαβάστε το review εδώ & εδώ)
Μια φίλη λοιπόν μου πρότεινε να διαβάσω και την "Κίτρινη Σημαία"!

Περιττό να σας πω ότι το διάβασα μέσα σε λίγες ώρες. Ο ίδιος λεπτός λόγος του συγγραφέα, τα συναισθήματα έντονα και η διήγηση περίτεχνα μπλεγμένη μαζί με τα ιστορικά στοιχεία του καιρού, τότε που η αγαπημένη Κύπρος περνούσε δύσκολες εποχές. Ένας έρωτας που γεννήθηκε λίγο πριν τον χαμό, που "έκανε ένα διάλλειμα" και ξανά ζωντάνεψε μετά... Φιλίες που χάθηκαν και άλλες που δημιουργήθηκαν...


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

η περίληψη :

O Aριστείδης Φυλακτός είχε δύο μεγάλες αγάπες στη ζωή του. H μία ήταν η Aϊσέ, η Tουρκάλα γειτονοπούλα του. H άλλη ήταν η Kύπρος, η αγωνιζόμενη πατρίδα του.
Mε την πρώτη τούς χώρισε το εθνικιστικό μίσος που ξέσπασε ανάμεσα στους Έλληνες και τους Tούρκους της Kύπρου το 1955. Για τη δεύτερη αγωνίστηκε ηρωικά, προδόθηκε, φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο. Γλίτωσε από καθαρή τύχη.
Στη λαίλαπα του πολέμου, η Aϊσέ γίνεται για τον Aριστείδη μια απόμακρη, γλυκιά ανάμνηση. Kι έτσι θα μείνει μέχρι το 1973, όταν μια δολοφονία στην Πράσινη γραμμή έρχεται αναπάντεχα να ξεθάψει εκείνο το μακρινό παρελθόν.
Αναζητήστε το και διαβάστε το ... πάρτε και ένα πακέτο χαρτομάντηλα δίπλα σας ... καλού κακού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.