"Τα μυαλά που κουβαλάς" ή "Inside Out"


 Επιτέλους! Παιδικές ταινίες με νόημα ...κι όχι μόνο για παιδιά! Βέβαια λέγοντας παιδική ταινία, αυτόματα σκεφτόμαστε τα παιδιά. Ευτυχώς όμως, αρχίζουν και φτιάχνονται ταινίες κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, με νοήματα και μηνύματα.

Μια τέτοια ταινία είναι η "Up" ή "Ψηλά στον Ουρανό"! Σας είχα μιλήσει για αυτήν την ταινία εδώ από το πρώτο μου ιστολόγιο. Τώρα, η ίδια ομάδα που έφτιαξε αυτήν την ταινία, έφτιαξε και τα "Μυαλά που Κουβαλάς" ή "Inside Out"!

Δείτε το trailer παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα για το τι πρόκειται:


Πήγαμε και το είδαμε με τα πιτσιρίκια την Παρασκευή. Είχαν δει trailer στην τηλεόραση, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για reviews, βρήκα τα καλύτερα και δικαιολογημένα!

Σε αυτήν την ταινία οι πρωταγωνιστές είναι τα συναισθήματα, αυτά που κουβαλάμε όλοι στο κεφαλάκι μας από την ώρα που γεννιόμαστε! Και οι έξυπνοι δημιουργοί της ταινίας έφτιαξαν έναν χαρακτήρα για κάθε συναίσθημα... του δώσανε και το κατάλληλο χρώμα, και να σας συστείσω...

 Ο Θυμός!
Τα ...παίρνει κρανίο και δεν θα μπορούσε να είναι παρά κόκκινος και να βγάζει φωτιές!
 
Η Αηδία!
Δεν της αρέσει το μπρόκολο και της αρέσει η μόδα! Δεν θα μπορούσε να είναι παρά πράσινη!

Ο Φόβος!
Πάντα προσεκτικός αλλά και υπερβολικός! Μωβ λοιπόν για τον Φόβο!

Η Λύπη!
Στεναχωριέται, κλαίει, λυπάται, ζητάει συγγνώμη πάντα! Στο κάθε τι θα βρει το αρνητικό!
Μπλε... όπως λέμε "Ι' m feeling blue"!
 
Η Χαρά!
Γελαστή, χαρούμενη, πάντα βρίσκει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και προσπαθεί να την αναδείξει! Προσωπικά... η αγαπημένη μου! Αυτή, σε σχέση με τους υπόλοιπους φίλους της, έχει μια υπέροχη λάμψη τριγύρω της και είναι το πρώτο συναίσθημα που γεννιέται μαζί με εμάς!

Αυτή είναι η παρέα που θα μας απασχολήσει!
 
Μα φυσικά ζουν μέσα στο μυαλό μας, στο "κέντρο ελέγχου" μας!
Κάθε φορά κάποιος παίρνει το "πάνω χέρι"... ή παραπάνω από ένας...
 
Η οικογένεια της μικρής Riley!
 
Μια υπέροχη ταινία ψυχολογικού χαρακτήρα, που μας κάνει να δούμε τι γίνεται επιτέλους μέσα στο κεφάλι μας με έναν τρόπο απλό και απεικονιστικό. Τα συναισθήματα έχουν πάρει μορφή, το κέντρο ελέγχου έχει διακοσμηθεί, οι μνήμες έχουν τον δικό τους αποθηκευτικό χώρο με ράφια και ταξινόμηση, όπως και η προσωπικότητά μας έχει πάρει μορφή και δικό της ξεχωριστό χώρο.
 
Όλα αυτά που ξεχνάμε μεγαλώνοντας που πάνε άραγε; Πως διαμορφώνεται η προσωπικότητά μας; Τη μορφή παίρνει; Τι "μυαλά κουβαλά" άραγε ο κάθε ένας από εμάς;
 
Όλα αυτά αλλάζουν, τροποποιούνται ανάλογα με τις εμπειρίες μας μεγαλώνοντας. Μία πανέξυπνη ταινία ...απαραίτητα και για μεγάλους!
 
Η ταινία της χρονιάς για εμένα! Αφιερώστε ένα απόγευμα, πάρτε τα παιδάκια σας μαζί, και πηγαίνετε να την δείτε! Σας υπόσχομαι, δεν θα το μετανιώσετε!
 
 
 
 




5 σχόλια:

  1. Την είδαμε χθες και είναι αστείο γιατί αυτή την στιγμή γράφω κι εγώ για αυτή την ταινία η οποία απλά με εντυπωσίασε. Από τις πιο ωραίες και ψαγμένες ταινίες που έχω δει! Υπέροχη οπως είπε ο μεγάλος μου γιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου!! Σίγουρα από τις καλύτερες ταινίες!!

      Διαγραφή
  2. Την έχουμε ήδη στο πρόγραμμα της εβδομάδας που έρχεται!
    Ανυπομονούμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας αρέσει πολύ!! Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου όταν την δείτε!!

      Διαγραφή
  3. Θελω κι εγω να τον παω να το δει.Και απο trailer που ειδα πρεπει να ειναι πολυ διδακτικο για ολη την οικογενεια.Παρεπιπτοντως ειδαμε προχθες και το ψηλα στον ουρανο και μας αρεσε πολυ,ο μικρος μου κατ'ενθουσιαστηκε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.