Καραμελίτσες για τον βήχα!

''Καραμελίτσες για τον βήχα''


Ο χειμώνας είναι πλέον γεγονός !
Το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του και μαζί με αυτό κατέφθασαν τα κρυολογήματα και οι ιωσούλες... 
Μπούκωμα, πονόλαιμος και βήχας είναι τα πρώτα συνήθως συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν. Κάποιοι καταφεύγουν πολύ εύκολα και γρήγορα στα φαρμακευτικά σκευάσματα... εγώ πάλι όχι!
Πάντα προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα απλά συμπτώματα με φυσικούς τρόπους... η Μητέρα-Φύση ξέρει τι κάνει... Γιαυτό συνέχεια ψάχνω λύσεις στην φύση!!!
Πρόσφατα λοιπόν ανακάλυψα πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές αγνές καραμέλες για τον βήχα και τον πονόλαιμο. Πολύ εύκολα και γρήγορα, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι μας!  

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
4 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο
2 κουτ.γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/4 κουτ.γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουτ.γλυκού τριμμένη κανέλα
ζάχαρη άχνη ή κορν-φλάουρ για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να ''δένει'' (περίπου 15' λεπτά) το κατεβάζουμε από την φωτιά. Αμέσως παίρνουμε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ή φόρμες για σοκολατάκια και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα, με μεγάλη προσοχή γιατί καίει αρκετά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά (εγώ τις τοποθέτησα για λίγο στην κατάψυξη) και έπειτα ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ή κορν φλάουρ για να μην κολλάνε μεταξύ τους και τις φυλάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι ή μεταλλικό, κατά προτίμηση στο ψυγείο ώστε να μην υγρανθούν.


Είδατε πόσο εύκολο ήταν;;;;

Χρησιμοποιήστε τις άφοβα ακόμη και στα παιδιά σας (αρκεί να είναι σε ηλικία κατάλληλη για καραμέλες).
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και ρόφημα με αυτές... ρίχνοντας μια καραμελίτσα σε μια κούπα ζεστό νερό, έχετε αυτόματα ένα υπέροχο και αρωματικό ζεστό ρόφημα για τον λαιμό σας!!!!


Πείτε ''αντίο'' στον βήχα λοιπόν, με σπιτικές και φυτικές καραμελίτσες!!!



16 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! θα το δοκιμάσω άμεσα, μιας και έχω όλα τα υλικά, συν οτι ήδη είμαι αρρωστούλα και το χρειάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι πρέπει για δοκιμή δηλαδή! Βέβαια ...και για πρόληψη επίσης είναι ό,τι πρέπει!

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξει κανείς! Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Μπαίνει στα αγαπημένα για παν ενδεχόμενο!...
    Καλή σου εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ είδες; Εύκολα πράγματα προτείνουμε κάθε φορά! Στα αγαπημένα και όποτε χρειαστεί σε λίγη ώρα έχεις homemade καραμέλες!

      Διαγραφή
  3. Καραμέλες δεν έχω κάνει, αλλά ένα σιροπάκι συνήθως το φτιάχνουμε για τον χειμώνα! Το τζίντζερ το ανακάλυψα πριν από λίγες μέρες κ ενθουσιάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, άλλη δουλειά θα κάνει το σιρόπι , άλλη η καραμελίτσα. Πραγματικά το τζίντζερ είναι και εμένα από τα αγαπημένα μου από την στιγμή που το ανακάλυψα!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα!!! Χμμμμ μάλλον πρέπει να προμηθευτώ φόρμες για σοκολατάκια, έρχεται βαρύς χειμώνας και σίγουρα θα μας χρειαστούν! Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα χρειάζονται κάτι τέτοιες φόρμες η αλήθεια και προσωπικά δεν τις είχα και σε πολύ εκτίμηση! Αλλά τελικά, ψάχνοντας βρίσκεις άπειρες εφαρμογές!

      Διαγραφή
  5. Α, τι ωραία συνταγή και πάνω που είμαι κρυωμένη. Πρέπει να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιαμ μιαμ...σιγουρα θα τις δοκιμασω. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.