Κολοκυθόπιτα αλμυρή

Καλημέρα καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!! Πριν λίγες ημέρες σας είχα δείξει την κολοκύθα που πήρα και σας ζήτησα συνταγές να μας προτείνετε!! Κατέληξα στην αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, μιας και αγαπώ την αλμυρή εκδοχή της και παρακάτω σας βάζω την συνταγή που ακολούθησα.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή Kalli's blog


Η συνταγή είναι από ένα νέο παιδί, που σπουδάζει μαγειρική και πιστεύω θα δούμε πολλά από εκείνον στο άμεσο μέλλον!! Μεταξύ μας, εννοείτε πως την πείραξα λίγο την αρχική συνταγή, αλλά με ξέρετε πλέον!!

Τι θα χρειαστούμε...

400γρ κολοκύθα
200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ φέτα
100γρ τριμμένο τυρί (επέλεξα καπνιστό)
100ml ελαιόλαδο
3 αυγά
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Πρώτα καθαρίσαμε και κόψαμε την κολοκύθα. Περάσαμε από το multi τα κομμάτια ώστε να γίνουν κομματάκια, όχι πελτές. Τα αφήσαμε λίγη ώρα στο στραγγιστήρι με αλάτι για να βγάλει τα υγρά της. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, κι όχι στο multi.
Σε μπολ ανακατέψαμε το ελαιόλαδο με τα αυγά.
Προσθέσαμε τα τυριά και το αλεύρι. 
Προσθέτουμε την κολοκύθα, στραγγίζοντας τα νερά.
Εδώ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Καλό είναι να προσέξετε την ποσότητα του αλατιού, καθότι τα τυριά που έχουμε επιλέξει είναι ήδη αλμυρά. Όπως και την ποσότητα της ρίγανης, για να μην σας πικρίσει. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. 

Σε ταψάκι ή πυρέξ προσθέτουμε λάδι για να μην κολλήσει και περιχύνουμε το μείγμα μας. Απλώστε ομοιόμορφα στο πυρέξ το μείγμα για να ψηθεί και σωστά.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 50'-60' λεπτά.

Κολοκυθόπιτα αλμυρή Kalli's blog

Οι μυρωδιές είναι απίθανες! Έχει κάνει κρούστα και μέσα έχει ψηθεί όπως έπρεπε. Κρατηθείτε λίγο να κρυώσει για να την κόψετε και να την απολαύσετε. Σκέφτομαι πως θα πήγαινε και λίγο αλλαντικό στο μείγμα.
Του junior του άρεσε πολύ και αυτό είναι κάτι πολύ super, γιατί είναι ο πιο αυστηρός κριτής!

Είναι πολύ εύκολη συνταγή, πολύ γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη!! Δοκιμάστε την και αναμένω τις εντυπώσεις σας!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.