Bloggάρω ...πειράζει;

11:35 π.μ.
Με αφορμή ένα ποστ της φίλης-μαμάς-blogger Σοφίας σχετικά με το γιατί έχουμε ιστολόγιο, θα γράψω κι εγώ τους δικούς μου λόγους. Για όλους αυτούς που αναρωτιούνται γιατί ασχολούμαστε με ιστολόγιο.

Το χαρακτηρίζω ένα μέσο σύγχρονου ημερολογίου το blogging.

Μοιράζομαι πράγματα με πολλούς ανθρώπους, που εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο να μην μπορούσα να επικοινωνήσω με τόσους πολλούς. 

Οι πληροφορίες είναι άπυρες στην προκειμένη περίπτωση για τα παιδιά μας κι όχι μόνο.

Μιας και μαμά που δεν εργάζομαι, θέλω να έχω μία απασχόληση, μία εκτόνωση, πείτε το όπως θέλετε. Να ξεμπλοκάρω από την καθημερινότητα μιας και δεν έχω πολλές επιλογές άλλες.

Γίνεται ένα είδους ψυχανάλυσης γράφοντας και αποτυπώνοντας τις σκέψεις, τους φόβους, τις ανασφάλειες, και ακόμη καλύτερα όταν το μοιράζεσαι.

Πάνω από όλα είναι και δωρεάν. 

Μοιράζοντας τα ενδιαφέροντάς σου, συναντάς ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Περισσότερους από όσο θα περιοριζόσουν στην ...γειτονιά σου! Αφήστε που στην δική μου γειτονιά είναι μόνο γερόντια. Προς Θεού, δεν έχω τίποτα με την τρίτη ηλικία. Αλλά για ένα ποτάκι δεν μπορούμε να πάμε!

Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Σεβαστό. Αρκεί να σέβονται εμάς που διατηρούμε ιστολόγια. Σκοπός άλλωστε της δημιουργίας των ιστολογίων ήταν αυτός: Ένας δωρεάν τρόπος επικοινωνίας! Και αυτό θα παραμείνει. 

Καλώ όσους διατηρούν ιστολόγια να γράψουν τους λόγους που ασχολούνται με το blogging. Είναι άθλημα; Είναι βίτσιο; Οι αναρτήσεις όλων θα ανακοινωθούν και εδώ! Σας περιμένω λοιπόν!

..........................................

Το παραπάνω post έρχεται στην επιφάνεια μιας και ποτέ δεν ξεχνάμε γιατί bloggάρουμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Με την εμφάνιση ενός νέου ιστολογίου:


και σε συνεργασία μαζί του -δες εδώ το post- καλούμε όσους δεν συμμετείχαν την προηγούμενη φορά να συμμετέχουν! Αρκεί να διαβάσετε το παραπάνω post και να μας πείτε κι εσείς...

"Τελικά γιατί bloggάρετε;"


23 σχόλια:

  1. Ναι φιλενάδα πειράζει και παραπειράζει!!!!!!
    Ακούς εκεί blog-αρεις!!!! χαχαχαχα.....
    Το έχω ξαναπεί και αλλού. Σε όποιον αρέσουμε..... για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!!!!
    Φιλάκια και καλό blogging!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένω και το δικό σου κείμενο ε; Για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, σαν νέα blogger και μαμά έχω να πώ ότι ξεκίνησα να γράφω ή καλύτερα να μοιράζομαι σαν ψυχοθεραπεία, από όλα αυτά που γίνονταν γύρω μου, και ψάχνοντας να βρω μαμάδες που θα με καταλάβαιναν, που ίσως περνούσαν τα ίδια με μένα. Αυτό γράφω και στην σελίδα "για μένα" στο Blog Μου

    " Γειά σας! Είμαι η Βικτώρια, κατάγομαι από την πανέμορφη Χαλκιδική και μένω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι μαμά του μικρού Δημήτρη που γεννήθηκε τον Μάιο του 2010. Με την γέννηση του γιού μου άρχισε μια νέα συναρπαστική σελίδα στη ζωή μου!

    Αυτά που θεωρούσα σημαντικά μέχρι τότε ξαφνικά έπαψαν να είναι και δεν μπορώ κάν να θυμηθώ πως ήταν η ζωή μου πριν το παιδί μου!

    Η γέννηση του μου έφερε πολλές αλλαγές στην ζωή μου και από γυναίκα της καριέρας στα 33 μου χρόνια αποφάσισα βάλω μια τελεία και να ξεκινήσω μια ζωή πιο χαλαρή, να χαίρομαι αποκλειστικά τον γιο μου και την οικογένεια μου και να ασχολούμαι μόνο με πράγματα που με ευχαριστούσαν από παιδί : τις χειροτεχνίες, το κέντημα, το διάβασμα, την ανακύκλωση, τις φιλανθρωπίες.

    Γιατί όπως λέει και η αγαπημένη μου γιαγιά Ελένη ¨Η ζωή είναι εύκολη, εμείς την κάνουμε δύσκολη!¨

    Δημιούργησα αυτό το blog με κεντρική ιδέα να εξυμνήσω (σε μία περίοδο που όλοι κατακρίνουν την Ελλάδα) την ελληνίδα μάνα και γιαγιά αλλά και να κρατήσω συντροφιά στις άλλες μαμάδες του διαδικτύου προσφέροντας τους ιδέες για να περνάνε τέλεια με τα μικρούλια τους αλλά και μαθαίνοντας παράλληλα μέσα από εσάς το πώς να είμαι η τέλεια μαμά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι που με βρήκες! Σε ανακάλυψα στο gοogle+ αλλά και στο ιστολόγιό σου! Πολύ χαίρομαι που αυξανόμαστε και πληθαίνουμε! Τόσες ιδέες, γραπτά,δεν μπορεί να είναι λάθος! Καλώς σε βρήκα κι εγώ λοιπόν! Μα καλά... με πόσα ασχολείσαι; Βλέπω πολλά στο ιστολόγιό σου!!! Μπράβο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πριν 5 περιπου χρόνια ξεκινώντας το cook the book έψαχνα συνοδοιπόρους σε κουζίνες και βιβλιοπωλεία...τώρα πια έχω βρει και με το παραπάνω...και όσο και να αγαπω ΦΒ και τουιτερ το μπλογκακι μου είναι η ξεχωριατή μου αγαπη...www.cookthebook.blogspot.com

    καλως σας βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αγαπημενο μου χομπυ ειναι το scrapbooking... Το scrapbooking ειναι ενα χομπι που αρχισε να εχει φανατικους θαυμαστες τα τελευταια μολις χρονια στην Ελλαδα.
    Φτιαχνοντας το blog μου οχι μονο μοιραζομαι τις δικες μου δημιουργιες αλλα παρακολουθω αναλογα blog για να ενημερωνομαι, να παιρνω ιδεες και γενικα να μοιραζομαι με αλλους ανθρωπους την ιδια τρελα!!!1 :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη επαφή με Pc στα 14. Ήταν τότε που λειτουργούσε μόνο με δισκέτα!!!! Με μάγεψε!!!Εντάξει δεν είμαι 100, 36 είμαι! Μετά λόγω δουλειάς περνούσα πάνω από 8 ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Γενικά δεν σταμάτησα ποτέ να παρακολουθώ, να διαβάζω, σεμινάρια κτλ κτλ. Άρχισα να ασχολούμαι με το blogging to 2007. Χρονιά σταθμός με τη γέννηση του τρίτου μου παιδιού, το οποίο γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση για την οποία το ελληνικό διαδίκτυο δεν έδινε πληροφορίες. Το 2009 έθεσα σε λειτουργία το πρώτο μου blog για την συγκεκριμένη πάθηση και πριν 1 χρόνο το αντίστοιχο φόρουμ με σκοπό να βάλω το πρώτο λιθαράκι για να το βρουν οι επόμενοι και να μην ψάχνονται όπως εγώ. Στη συνέχεια έστησα άλλα 2 blog για επαγγελματική χρήση σε τρίτους (αφιλοκερδώς)και μόλις πριν 1 μήνα λειτούργησε και το δικό μου πια το blogόσπιτο "Είμαι Παιδί"
    Το blogging είναι πολλά πράγματα, είναι επικοινωνία, είναι ενημέρωση και ένας σύγχρονος τρόπος έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν έχεις ιδέα πόσο σε καταλαβαίνω
    έχεις φτιάξει φοβερό μπλοκ, μπράβο σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. #Sheena Dimitriou
    ομολογώ ομοιοπαθούσα, τους υπολογιστές κι εγώ τους γνώρισα όταν λειτουργούσαν με δισκέτα ακόμη (την μεγάλη, μαλακιά!!!). Λόγο επαγγέλματος, γραφίστας, περνούσα άπειρες ώρες στην οθόνη μπροστά. Όσο για το blogging είναι 'νέα αγάπη', μόλις 3 ετών. Ανάφερέ μου τα λινκ σου! Ή στείλτα σε προσωπικό μήνυμα στο email ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. #Xrysanthi Kalafati
    θα χαρώ πολύ εάν μου αφιερώσεις ένα άρθρο στο ιστολόγιο για το λόγο που εσύ ξεκίνησες το blogging. Επισκέφθηκα την σελίδα σου και ήδη έχω ξεκινήσει να διαβάζω! Με έχει μαγέψει!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Και καλώς ήρθες στο blog μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος σου την είπε και σε τσάτισε; Άστους δεν καταλαβαίνουν! Ειδικά αυτοί που δεν έχουν σχέση με υπολογιστές! Εσύ έχεις εμάς!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία το blog μου για εμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Blossom με εσένα! Και για εμένα έτσι είχε ξεκινήσει. Στην πορεία αλλάζει λίγο και εμπλουτίζεται και με άλλα. Σωστά;

      Διαγραφή
  13. χμμμ γιατί bloggάρω...να μια καλή ερώτηση!!!
    bloggάρω γιατί το έχω ως χόμπι,μ αρέσει να μοιράζομαι με άλλες κοπέλες τις απόψεις μου,να συζητάω μαζί τους...έτσι γνωρίζεις κόσμο,μαθαίνεις τη γνώμη τους.Το blog το βλέπω σαν τετράδιο που γράφεις τα συναισθήματα σου,αυτά που θες να μοιραστείς!!!
    Τo blog το λατρεύω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Κάλλη μου!!!! Υπεροχο το blogaki σου και πολυ ωραια η ιδέα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Έγραψα κι εγώ στο blog μου για το ίδιο θέμα και μπορείς να δεις εδώ: http://www.mydreamland.gr/bloggar%CF%89-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9/
    !!! φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mariakat η ιδέα έχει ξεκινήσει από αυτό εδώ το bloggοσπιτάκι! Σε συνεργασία λοιπόν με την γλυκήτατη Penny την προωθούμε σε όλα τα blogs! Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτησή σου! Έχω φυσικά επισκεφθεί και πλέον παρακολουθώ και το δικό σου ιστολόγιο! Keep blogging λοιπόν!

      Διαγραφή
    2. πωπω διαφημίσεις που πέφτουν :) thanks >3

      Διαγραφή
  15. ...γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τον πυρετό της δημιουργίας με άλλους ανθρώπους που συμμερίζονται και νιώθουν και οι ίδιοι, την ίδια αγάπη και ανάγκη. γιατί μετά από άπειρες ώρες «μελέτης» της δουλειάς των άλλων μπλόγκερς, έρχεται η στιγμή που θέλεις κι εσύ να προσφέρεις τις ιδέες σου που κάποιοι άλλοι ίσως θα χρησιμοποιήσουν κάποτε και ο κύκλος της δημιουργίας να συνεχίζει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει χωρίς να κλείνει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Luna πολύ ωραία άποψη που δυστυχώς δεν συμμερίζονται πολλοί. Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.