Βλαστοκύτταρα

Βίντεο από you tube (copy - paste) :

http://www.youtube.com/watch?v=2e5WDWmy79M

http://www.youtube.com/watch?v=TA8ii0qp6OE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=30UMa41vIdM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kHv1ZKo_s04&feature=related





Είμαι σίγουρη ότι πολλοί ήρθαν αντιμέτωποι με την ερώτηση "Βλαστοκύτταρα ή όχι;". Από πριν κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το παιδάκι μας αρχίζουμε και σκεφτόμαστε το μέλλον του, την υγεία του. Και σαν γονείς προσπαθούμε να τα προστατέψουμε πριν καν συμβεί το οτιδήποτε. Τα Βλαστοκύτταρα υπόσχονται κάποια επιπλέον μέτρα προστασίας σε κάποιες παθήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν μεγαλώνοντας το παιδί. 

Έχει το κόστος του. Έχει το ρίσκο του. Τα βίντεο που σας βάζω είναι από ένα ντοκιματέρ που είχε παιχτεί στην τηλεόραση με πολλές πληροφορίες σχετικά. Υπάρχουν πολλές εταιρείες, που αναλαμβάνουν την συλλογή και την φύλαξη των Βλαστοκυττάρων. Υπάρχει και η επιλογή δωρεάς. 

Αυτό το ζήτημα απασχόλησε την κουμπάρα μου η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδάκι. Συζητήσαμε, αναλύσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις μιας και έχω περάσει από αυτή την διαδικασία δύο φορές, αλλά δεν είχα επιλέξει τελικά την φύλαξη των Βλαστοκυττάρων. Η κουμπάρα μου κατέληξε με τον άντρα της στην δωρεά. Που σημαίνει, ότι αναλαμβάνουν τα έξοδα κανονικά, την μεταφορά από το μαιευτήριο προς την εταιρεία φύλαξης. Η εταιρεία φύλαξης από την μεριά της, φυλάει τα Βλαστοκύτταρα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι αποκλειστικά για την κουμπάρα μου που τα έδωσε, αλλά και για κάποιον που είναι συμβατός με το συγκεκριμένο δείγμα. 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει εγγύηση 100% ότι το δείγμα που θα φυλαχτεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ίδιο παιδί. Στην μεταφορά μπορεί να καταστραφεί και να μην φυλαχτεί καν. Είμαι καχύποπτη εάν και κατά πόσο τα δείγματα φυλάσσονται για τον συγκεκριμένο σκοπό που προορίζονται και όχι για πειραματικούς σκοπούς. Ο προγεννητικός έλεγχος που γίνεται ήδη στης εγκυμονούσες είναι μάλλον ελλιπείς μιας και έχουμε δει πολλά παραδείγματα παιδιών που γεννήθηκαν με παθήσεις που θα μπορούσαν να είχαν φανεί στον προγεννητικό έλεγχο.

Τέλος, να συμπληρώσω ότι οι περισσότεροι γυναικολόγοι έχουν από μία εταιρεία Βλαστοκυττάρων όπου διαφημίζουν. Καλό θα είναι να κάνουμε μία έρευνα μόνοι μας χωρίς επιρροές τρίτων για την επιλογή της καλύτερης ανάλογα των δικών μας αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.