Μέλι-Μήλα-Τάρτα!
Μετά την πορτοκαλόπιτα, πάμε στην τάρτα μήλου. Πολλά γλυκά μαζεύτηκαν και κάνουμε μετά από αυτό διακοπή... στα γλυκά! Τουλάχιστον η συγκεκριμένη τάρτα είναι υγιεινή. Συγχωρέστε με μόνο γιατί δεν θυμάμαι που έχω βρει την συνταγή. Σε μια εκπομπή ήταν στην τηλεόραση, αλλά δεν θυμάμαι. Τα μόνα υλικά που έχει είναι μέλι-μήλα-ζύμη. Με αυτήν την σειρά.
Δηλαδή:
1. Βάζουμε στην φόρμα τάρτας μέλι να σκεπάσει όλη την επιφάνεια.Το βάζουμε στον φούρνο για να ζεσταθεί και να μαλακώσει αρκετά.
2. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
3. Βγάζουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε τις φέτες, δίπλα δίπλα, να σκεπάζει η μία την άλλη όσο μπορούμε.
4. Βάζουμε την ζύμη τάρτας από πάνω, να καλύψει καλά τα τοιχώματα.
5. Βάζουμε στον φούρνο μέχρι να γίνει η τάρτα.
Για την ζύμη της τάρτας δοκίμασα μία νέα συνταγή που βρήκα, πολύ εύκολη και επιτυχημένη:
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκος αυγού
1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή νερό
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την ταρτιέρα
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Την κάνουμε μπαλίτσα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Όπως καταλαβαίνεται είναι μία ανάποδη τάρτα. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα! Ρίχνετε λίγη κανέλα και είναι έτοιμη για φάγωμα! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να κάνω κομματάκια τα μήλα, μικρά μικρά, και να βάλω και μπισκότο μέσα!
:-)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)