Όταν πας σε μια χώρα που δεν έχεις ξανά επισκεφθεί, καλό είναι να προμηθευτείς κάποια πρακτικά πράγματα για να μπορείς όσο το δυνατόν πιο εύκολα να κινηθείς.



Ένα καλό λεξικό τσέπης είναι καλό να έχετε στην τσάντα σας.
Επιλέξτε καλύτερα λεξικό για ταξιδιώτες, με μικρές φρασούλες πρακτικές και καθημερινές λέξεις, και όχι αναλυτικό λεξικό.

Έναν τοπικό χάρτη κατά προτίμηση στην γλώσσα σας ή σε γλώσσα που γνωρίζετε.
Έτσι θα μπορείτε να κατατοπιστείτε στους δρόμους χωρίς να μπαίνετε στην διαδικασία να ρωτάτε τους ντόπιους όταν δεν γνωρίζετε λέξη από την ντόπια διάλεκτο.

Φροντίστε να μάθετε την ισοτιμία του δικού σας νομίσματος με του ντόπιου. 
Πολλές φορές οι ντόπιοι ίσως σας κοροϊδέψουν μιας και θα καταλάβουν ότι είστε ξένοι.

Υπάρχει πρόγραμμα δωρεάν διαδικτυακό για πολλές γλώσσες όπου μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να μάθετε μερικές φράσεις, λέξεις, προφορά αλλά και γραφή από την γλώσσα της χώρας όπου θα επισκεφθείτε. 
Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Byki

Εάν είστε με παρέα καλό είναι να προμηθευτείτε ντόπιο νούμερο καρτοκινητού τηλεφώνου για να επικοινωνείτε δωρεάν μεταξύ σας. 
Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μιλάς δωρεάν με λίγο κόστος  μεταξύ δύο αριθμών ντόπιων. 
Εάν δεν έχετε αυτήν την εναλλακτική, το Skype κάνει θαύματα όπου κι αν είστε!

Με το που φτάσετε και τακτοποιηθείτε, φροντίστε να μάθετε άμεσα τα καταστήματα που είναι κοντά σας, κυρίως για προμήθειες τρόφιμα αλλά και πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακείο.
Κάντε μία βόλτα γύρω από την έδρα σας, για να εντοπίσετε ίσως και κάποιο αστυνομικό τμήμα και νοσοκομείο. (Αχρείαστα να είναι).

Σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε έγγραφα μαζί σας, όπως διαβατήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.