Φτέρνες και πέλματα για φίλημα!

Κορίτσια εάν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, έχει έρθει Καλοκαιράκι. Τις μπότες και τα χοντροπάπουτσα τα έχουμε κρύψει και πλέον φοράμε ανοιχτά παπούτσια, να φαίνεται η φτέρνα ...αρκεί η φτέρνα να είναι περιποιημένη...


Μερικοί εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να έχετε όμορφες φτέρνες και πέλματα...για φίλημα!

  • Εάν δεν έχεις πολλά πολλά στις φτέρνες, όπως σκασίματα, σκληρύνσεις κλπ, τότε όταν κάνεις μπάνιο τρίψε ελαφρά με μία ελαφρόπετρα. Θα τις λειάνει και ουσιαστικά θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Εφαρμόστε μία κρέμα για τα πόδια μετά το μπάνιο για να παραμείνουν ενυδατωμένες και απαλές.
  • Εάν δεν έχεις πολλά πολλά, αλλά εδώ και εκεί έχεις μερικές σκληρύνσεις, τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσεις την βούρτσα για τις φτέρνες (ράσπα) απαλά, κάνοντας κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις κι όχι μόνο προς μία, και έως ίσα ίσα ροζίσει το δέρμα. Δοκίμασε και μία λίμα χάρτινη σκληρή για περιοχές πάνω στα δάχτυλα. Ποτέ παραπάνω ώρα. Φυσικά, πάντα μετά βάζουμε την κρεμούλα για τις φτέρνες και τα πέλματα.
  • Τώρα, εάν το πρόβλημά σου είναι περισσότερο, δηλαδή με σκασίματα στις φτέρνες, σκληρύνσεις κλπ, θα προτείναμε μερικές λύσεις που θα κάνουν τα πόδια σου πάλι όμορφα και απαλά! Το βράδυ πριν τον ύπνο βάλε μία λεκανίτσα με χλιαρό νερό και άλατα μπάνιου και άσε τα ποδαράκια σου να μαλακώσουν. Με την βούρτσα για τις φτέρνες κάνε τις κινήσεις που είπαμε παραπάνω. Εφάρμοσε αρκετή ποσότητα βαζελίνης στα σημεία αυτά και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες όλη την νύχτα. Το πρωί ξέπλυνε.
  • Εάν εξακολουθούν και έχουν πρόβλημα, επανέλαβε την φροντίδα με το χλιαρό νερό και τα άλατα μπάνιου και την βούρτσα. Χρησιμοποίησε κρέμα ειδική για αυτές τις περιπτώσεις (μπορείς να βρεις στο φαρμακείο) και σε λίγο καιρό θα έχεις πόδια άψογα! Μόνο μην τα αφήσεις στην τύχη τους, γιατί θα ξαναγίνουν! 

Το μυστικό είναι να μην αφήνεις νερά να στεγνώνουν απάνω στο πόδι σου. Έτσι δεν ξερένονται και δεν δημιουργούνται και μύκητες. Επίσης, ενυδατώνουμε το πόδι με κρεμούλες και αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα, σαν να κάνουμε peeling! 

Εάν το πρόβλημα είναι προχωρημένο αρκετά, τότε συμβουλευτείτε έναν ειδικό περιποίησης άκρων! Και μην ξεχνάτε ότι η περιποίηση άκρων δεν είναι μόνο προνόμιο των γυναικών, αλλά και αντρών!

Ελπίζω οι συμβουλές που προτείναμε να σας βοήθησαν! Εάν έχετε κάποιες δικές σας συμβουλές, μπορείτε να τις μοιραστείτε μαζί μας στέλνοντας email :)


2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.