Review: "Στον αστερισμό των Διδύμων" της Πίλτσερ Ρόζαμουντ

Σε επίσκεψή μου σε φιλανθρωπικό μπαζάρ, βρήκα μέσα στον σωρό των βιβλίων ένα μικρό θησαυρό. Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανίδα (οι αγαπημένες μου). Ο τίτλος του βιβλίου "Στον αστερισμό των Διδύμων". Διάβασα την περίληψη στο οπισθόφυλλο, ένα γρήγορα ξεφύλλισμα στο περιεχόμενο του βιβλίου, μια ματιά στην βιογραφία της συγγραφέως και ήταν αρκετά για να το πάρω. 


Για εμένα η αγορά βιβλίου είναι σαν ιεροτελεστία. Εξώφυλλο, εκδόσεις, περίληψη, συγγραφέας, τρόπος γραφής κειμένου.

Η πλοκή στο συγκεκριμένο, πολύ ενδιαφέρουσα, με κέρδιζε σε κάθε σελίδα και ανυπομονούσα να φτάσω στο τέλος. Θα πω ξανά πως ένα βιβλίο είναι το ωραιότερο δώρο. Συστήνω λοιπόν αυτό το βιβλίο για τις φίλες αναγνώστριες. Σας βάζω την περίληψη και το εξώφυλλό του. 


Η Φλόρα και η Ρόουζ ήταν δίδυμες, αλλά δεν ήξεραν η μια την ύπαρξη της άλλης. Η Ρόουζ είχε μεγαλώσει με τη μητέρα της σ' ένα επιπόλαιο, κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Η Φλόρα είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια με τον πατέρα της, σε μια γαλήνια, πανέμορφη γωνιά των ακτών της Κορνουάλης. Μια μέρα συναντήθηκαν τυχαία και η Φλόρα, για να βοηθήσει τη Ρόουζ που βρισκόταν σε συναισθηματικό αδιέξοδο, δέχτηκε να παίξει το ρόλο της αδελφής της. Και ο κόσμος γύρισε ανάποδα...


ΠΙΛΤΣΕΡ ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ

Site: http://kiswebdesigns.com/rosamundepilcher/ H Pόζαμουντ Πίλτσερ (Rosamunde Pilcher) γεννήθηκε στην Kορνουάλη το 1924. Στη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο γυναικείο σώμα του Bρετανικού Nαυτικού (1943-1946). Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή και δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 χρονών. Aπό τότε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και γρήγορα έγινε γνωστή και αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο κοινό. Πολυγραφότατη, έχει γράψει κυρίως μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα και θεατρικά έργα. Δημοσίευσε επίσης αρκετές νουβέλες με το ψευδώνυμο Tζαίην Φρέηζερ. H πρωτοφανής επιτυχία του μυθιστορήματός της Ψάχνοντας για κοχύλια (1989), που συνάρπασε όλους τους αναγνώστες, την έκανε γνωστή στο διεθνές κοινό σαν μια από τους πιο πολυδιαβασμένους μυθιστοριογράφους της εποχής μας. Tην ίδια επιτυχία είχαν και τα μυθιστορήματα Σεπτέμβρης, O γυρισμός, Στον αστερισμό των Διδύμων, Tο μοναχικό λιοντάρι και Tο έρημο σπίτι, Xειμερινό ηλιοστάσιο, Το άγριο θυμάρι, Το τέλος του καλοκαιριού, Η μέρα της καταιγίδας, Η άλλη όψη, Tο γαλάζιο δωμάτιο, Tο καρουζέλ, Χιόνι τον Απρίλη και το Φωνές το καλοκαίρι, καθώς και η συλλογή διηγημάτων Λουλούδια στη βροχή (όλα κυκλοφορούν στα ελληνικά από την «Ωκεανίδα»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.