Βρώμη....ένα δημητριακό γεμάτο υγεία!

  Η βρώμη είναι ένα σπουδαίο δημητριακό, που τον τελευταίο καιρό έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και στην διατροφή μας. 
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, γεμάτο από σύμπλεγμα βιταμίνης Β, ξεχειλίζει από υγεία και ενέργεια. Μας βοηθάει πολύ στο πεπτικό μας σύστημα,στο ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου στο αίμα, ελέγχει το σωματικό μας βάρος (γι'αυτό ενδείκνυται στις δίαιτες).


  Την βρώμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους.... Μαζί με γάλα ή γιαούρτι στο πρωϊνό μας, στα γλυκά και στα φαγητά μας. Αντικαθιστά επάξια το ψωμί  στα μπιφτέκια (και γενικά στον κιμά που ζυμώνουμε), όπως και την φρυγανιά στο πανάρισμα των κρεατικών μας. Επίσης την χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας, φτιάχνοντας με αυτή μπισκότα, κέϊκ και υπέροχες μπάρες ενέργειας!!



  Κυρίως οι μπάρες βρώμης, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το σχολικό κολατσιό του παιδιού. Υπάρχουν πολλές συνταγές για μπάρες βρώμης, εγώ θα σας προτείνω μια αρκετά εύκολη και νόστιμη.





Υλικά

250 γραμ. βρώμης
150 γραμ. κουβερτούρα
50 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε μπεν-μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο και μετά προσθέτω το μέλι. Ενώ ανακατεύω καλά προσθετω και τις νιφάδες της βρώμης. Έπειτα ρίχνω το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και το ισιώνω πολύ καλά με μια σπάτουλα. Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν το βγάλω κόβω σε σχήμα μπάρας ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα προτιμώ.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ξηρούς καρπούς (ανάλατους), αποξηραμένα φρούτα, ακόμη και φρέσκα φρούτα όπως η μπανάνα και το μήλο. 


Ιδανικό για το πρωϊνό μας, το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο ή το δικό μας στην δουλειά!!!!

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω φάει μέχρι τώρα βρώμη.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις κάναμε σήμερα εμείς πρώτη φορά και Ρούλα μπορώ να πω ότι είναι τέλειες και πανεύκολες! Αφού και η κόρη μου δοκίμασε και της άρεσαν, μάλλον βρήκαμε τρόπο να τρώμε φρούτα! Χρησιμοποίησα την βρώμη με τα αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xαίρομαι πολύ που σας άρεσαν Κάλλη μου και κυρίως που κατάφερε η μικρή να φάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.