Κοτόπουλους Πικάντικους


Είναι από τις συνταγές, χμμμμ θα έλεγα πειράματα καλύτερα, που κάνεις μερικά μαγικά, κάποιες αλχημείες, και πετυχαίνει!! Πάντα μου άρεσαν τα γλυκόξινα και λίγο πικάντικα, και σε αυτό μου έμοιασε και ο γιός μου!!

Σήμερα λοιπόν κάναμε Κοτόπουλους Πικάντικους!!


Στο multi έβαλα αρκετή μουστάρδα (περίπου 3-4 κουταλιές γεμάτες της σούπας), μέλι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), αρκετή πάπρικα (εμείς βάλαμε καπνιστή), 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι, λάδι.
Τα χτυπήσαμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγαίνει ένα μείγμα σαν αραιός χυλός. Ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ πηχτό.
Εάν θέλετε extra πικάντικο, χρησιμοποιήστε την καυτερή μουστάρδα. Πριν περιλούσετε το κοτόπουλο δοκιμάστε το μείγμα και αναλόγως προσθέστε υλικά. Εμάς, πχ, βγήκε πικάντικο αλλά μετά το ψήσιμο ήταν πιο ήπια η γεύση.

Περιλούσαμε το κοτόπουλο να πάει παντού το μείγμα και στο φούρνο! Κατά την διάρκεια του ψησίματος οι μυρωδιές ήταν φανταστικές! Τα παιδιά όλο βρίσκανε αφορμή να περάσουν από την κουζίνα και παίρνανε βαθιές ανάσες για να ευχαριστηθούν την μυρωδιά!

Το κοτοπουλάκι μας απέκτησε αυτήν την ωραία ξεροψημένη πετσούλα που λατρεύω! Μέσα παρέμεινε ζουμερό!
Ένα extra tip, ότι το κοτόπουλο πάντα το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220, ώστε να αρπάξει από κάθε μεριά, και μετά το σκεπάζω με λαδόκολλα χαμηλώνοντας λίγο το φούρνο, αφήνοντάς το για λίγη ακόμη ώρα.

Άρεσε πολύ στα παιδιά, το ευχαριστήθηκαν και φυσικά μαζί κι εγώ που έγλειψαν και το πιάτο!! Συνοδέψαμε με φρέσκα φασολάκια και καλαμπόκι!! Καλή όρεξη λοιπόν!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.