My news + New School Year


Σήμερα ξυπνήσαμε πολύ πολύ χαλαρά, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα Κυριακάτικο πρωινό στο σπίτι, με την σκέψη στην αυριανή πρώτη σχολική ημέρα με τον Αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!


Μέχρι τώρα, μάλλον ήμουν η μόνη στο σπίτι που δεν είχα μπει σε mood σχολικό... όλοι οι υπόλοιποι έχουν ετοιμάσει τις τσάντες τους, τις κασετίνες τους, τα γραφεία τους, τις βιβλιοθήκες τους... σαν να μου λένε, και να θες να ξεφύγεις δεν μπορείς βρε μαμά! Και να που σε λίγες ώρες όντως θα χτυπήσει το κουδούνι και τα ζουζουνάκια θα δουν ξανά το σχολείο τους ...ναι ναι σιγά που πάνε για να δουν το σχολείο... για τους φίλους τους ανυπομονούν, να πουν τα νέα τους, πως πέρασαν το Καλοκαίρι, να παίξουν, να τρέξουν στην αυλή! Έχουν αυτόν τον πρώτο ενθουσιασμό που θα διαρκέσει για λίγο ...μετά στο γνωστό πρόγραμμα. ...Γνωστό;;


Φέτος οι τάξεις θα είναι ζόρικες, Γ' ο μικρός και Δ' η μεγάλη. Επιπλέον, θα λείπω πλέον πολλές ώρες από το σπίτι, κάτι που δεν το έχουν συνηθίσει τα παιδιά, μιας και ήμουν πάντα μαζί τους. Ήδη τους ψιλό κακοφαίνεται ...και εμένα η αλήθεια, νιώθω όμως ότι θα μπούμε σε ένα καλό πρόγραμμα και θα κυλήσουν όλα όμορφα και καλά! Ό,τι έρθει θα το αντιμετωπίσουμε, άλλωστε, καλά να είναι, οι γιαγιά & παππούς, είναι κοντά τους!

Μας βοήθησε πάρα πολύ το Καλοκαίρι του 2016, είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και περάσαμε ξένοιαστα και όμορφα και βγάλαμε τα σπασμένα του περσινού Καλοκαιριού! Μπάνια κάθε ημέρα στην θάλασσα, κάναμε ό,τι θέλαμε, όποτε το θέλαμε, βρήκαμε και παρεούλα φέτος στο εξοχικό, και κύλησε ένα πολύ πολύ όμορφο και γεμάτο Καλοκαίρι! Μας έδωσε δύναμη και γυρίσαμε πλήρης για το Φθινόπωρο και Χειμώνα που μας περιμένει.



Νιώθω ότι είναι μια περίοδος καμπής ...μια από αυτές τις στιγμές που νιώθεις ότι κάθε σου βήμα που θα κάνεις, θα ορίσει το άμεσο ίσως και το έμμεσο μέλλον! Με πολύ πολύ δουλειά ψυχική, πνευματική, σωματική, γιατί "νους υγιής εν σώματι υγιεί" όπως λέγανε και οι πρόγονοί μας, και το έχω βάλει στόχο και πείσμα να δώσω λίγο σημασία στον εαυτό μου, να μην τον κακοκαρδίζω τόσο πολύ και να μην του φέρομαι τόσο σκληρά, να τον αφήσω λίγο πιο χαλαρό, λίγο πιο αυθόρμητο ...

Και με όλα αυτά λοιπόν, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για όλα τα παιδάκια και εύχομαι να είναι πολύ καλύτερη από την περσινή, για όλους! Και παιδιά, και γονείς, και δασκάλους!
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε!

Να θυμάστε πως όλα έχουν την λύση τους, που είτε θα την δούμε άμεσα τώρα, είτε εν καιρώ. Πάνω από όλα να είμαστε καλά με τον εαυτό μας, σίγουροι για τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε, και έτσι όλο αυτό θα βγει από μέσα μας προς τους αγαπημένους μας και θα νιώθουν κι εκείνοι το ίδιο!





1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.