Ένας ζωμός, όχι σαν όλους τους άλλους

Αυτό το παστίτσιο ξεκίνησε λίγο επεισοδιακά. Θες επειδή υπήρξε έλλειψη καφεΐνης; Θες επειδή αυτές τις ημέρες στο μυαλό μου έχουν μαζευτεί χίλια δυο πράγματα;
Να λες πάλι καλά που καταφέραμε κι έχουμε φαγητό σπιτικό σήμερα να φάμε!

Κι εξηγούμε...
...είμαι στο στάδιο να φτιάξω την μπεσαμέλ. Κι ενώ ανακατεύω δέκα χρόνια, δεν έπηζε με τίποτα. Κι αναρωτιέμαι, τί στο καλό λάθος έκανα;, παίζει να την πετάξω και να πρέπει να φτιάξω άλλη!
Μα βέβαια... αν δεν έχεις βάλει και τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά, πως να γίνει μπεσαμέλ μόνο με γάλα και νερό;
Γελάστε ελεύθερα!


Συνηθίζω να ετοιμάζω τα υλικά που θα χρειαστώ, ώστε να μην κάνω πεντακόσιες διαδρομές στην κουζίνα και να είναι όλα μαζεμένα.
Το παστίτσιο (σας το είχα γράψει και σε παλαιότερο post) το φτιάχνω ορφανό, χωρίς κιμά, γιατί τα πιτσιρίκια δεν τον τρώνε. Οπότε, μένουν τα μακαρόνια, το τυρί και η μπεσαμέλ. Κάποιες φορές θα προσθέσω κάνα λουκανικάκι μέσα. Σήμερα είπα να τα κάνω απλά τα πράγματα.

Ένας ζωμός, όχι σαν όλους τους άλλους, Kalli's blog

Ο λόγος αυτής της ανάρτησης είναι αυτός ο ζωμός λαχανικών, σε σκόνη. Πρόσφατα τον ανακάλυψα και τον έχω λατρέψει και στην κυριολεξία μπαίνει σε όλες τις παρασκευές ...ακόμη και σε βρασμένα μακαρόνια. Δίνει πλούσια γεύση, μα το σημαντικότερο είναι πως δεν έχει πολύ αλάτι! Κι αυτό, το κατάλαβα συγκρίνοντας με τον προηγούμενο ζωμό λαχανικών που χρησιμοποιούσα, τον τυποποιημένο, που τελικά, ναι, ήταν τίγκα στο αλάτι και με όχι τόσο γεύση! 
Τον ζωμό αυτόν τον βρήκα στα Παραδοσιακά Προΐόντα Μπόη, στην Αμφιάλη Κερατσινίου. 
Στο κατάστημα θα βρείτε πολλά ακόμη προϊόντα, από όλη την Ελλάδα, φρεσκότατα και γευστικότατα!


Έγινε μπομπάτο το παστίτσιο μας σήμερα και να σας πω ένα μυστικό;; Το προτιμώ όταν είναι κρύο!! Ακόμη και απευθείας από το ψυγείο!! Πωπω μυρωδιές σήμερα!! 

Καλή εβδομάδα να έχουμε :) 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.