5 Ερωτήσεις που ΔΕΝ κάνεις προς BookLovers

11:44 π.μ.

Δεν είχα πάντα το ίδιο ενδιαφέρον για τα βιβλία. Αλλά, από περίπου την εφηβεία και μετά, έγινε ένα κλικ και πλέον σήμερα διατηρώ μία βιβλιοθήκη με αρκετά βιβλία. Στην πορεία ήρθαν τα social media και η κοινότητα των BookLovers μετρά πολλά μέλη ανά τον κόσμο! Κάποια πράγματα λοιπόν, είναι κοινά. Όπως η αγάπη όλων για τα βιβλία. Και φυσικά υπάρχουν και αυτές οι ερωτήσεις που δεν θέλουμε να μας κάνουν...

5 Ερωτήσεις που ΔΕΝ κάνεις προς BookLovers. Kalli's blog

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν άγραφοι νόμοι στην κοινότητα, όπως το να μην τίθονται ποτέ μα ποτέ ορισμένες ερωτήσεις... Και σίγουρα, εάν είσαι κι εσύ ένας BookLover θα καταλάβεις αμέσως για το τι μιλάω! 


Μία από τις ερωτήσεις που δεν κάνεις ΠΟΤΕ είναι 'μα γιατί να πάρεις κι άλλο βιβλίο';

Η απάντηση είναι αυτονόητη... σαν να λέμε, γιατί να τρως μόνο ένα φαγητό


'Γιατί έχεις τόσα βιβλία';

Αλήθεια τώρα. Υπάρχει όριο για το πόσα; Και το ΓΙΑΤΙ;; Μην περιμένεις απάντηση από έναν BookLover εδώ... Περισσότερο ένα βλέμμα γεμάτο απορία και ειρωνεία μαζί! Γιατί, θες να έχεις πάντα την επιλογή και δυνατότητα να επιλέξεις ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη σου για να διαβάσεις. Οπότε η δυνατότητα να έχεις ποικιλία για να επιλέξεις το κατάλληλο βιβλίο για το κατάλληλο mood είναι πολύ σημαντική! Και φυσικά, γιατί πολλοί από εμάς τους BookLovers κάνουμε συλλογή!


'Να σου κάνω ένα spoiler της ιστορίας';

Αυτή η ερώτηση, συνήθως, γίνεται από έναν non-BookLover. Βασικά, καμία από αυτές τις ερωτήσεις σε αυτήν την λίστα, δεν γίνεται από κάποιον BookLover. Όπως δεν θέλουμε spoiler σε ταινίες, έτσι και στα βιβλία. Η όλη διασκέδαση είναι στην ιστορία, για το πως θα φτάσει στο τέλος! Μην μας χαλάς λοιπόν την διασκέδαση! 


'Όντως έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία που έχεις';

Φυσικά και δεν μπορεί να μην έχω διαβάσει όλα τα βιβλία που έχω (αν και ναι τα έχω όντως διαβάσει όλα). Αλλά, δεν είναι αυτό το νόημα. Θες να έχεις ένα βιβλίο που μπορεί να έχεις χιλιοδιαβάσει, γιατί η νέα έκδοσή του είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Γιατί, θες να έχεις το νέο βιβλίο που μόλις εκδόθηκε από τον αγαπημένο σου συγγραφέα κι ας μην το διαβάσεις στο κοντινό μέλλον. Αρκεί να το έχεις! Γιατί, τα βιβλία είναι μία επένδυση. 


'Έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο για να διαβάσεις';

Αν κάτσεις να υπολογίσεις πόσο χρόνο ξοδεύουμε για τις μετακινήσεις μας, είμαι σίγουρη πως κι εσύ που λες πως δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για να διαβάσεις, θα καταλάβεις πως κατά την διάρκεια της μετακίνησής σου με ΜΜΜ σίγουρα προλαβαίνεις να διαβάσεις τουλάχιστον 2-5 σελίδες κάθε φορά. Ακόμη κι αν οδηγείς, σίγουρα έχεις ακούσει τα audio books ...οδηγείς και μπορείς να ακούς την αφήγηση του βιβλίου. Τέλος, όταν πας για ύπνο σίγουρα μπορείς να αφιερώσεις μισή ώρα να διαβάσεις. Πέρα από το ότι θα σε χαλαρώσει ακόμη περισσότερα, διώχνοντας το στρες της ημέρας, θα σε βοηθήσει να έχεις ποιοτικότερο ύπνο. Οπότε, δεν είναι θέμα πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις. Αλλά, πώς αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο που έχεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.