Μύκητες στα νύχια των ποδιών

Άλλο ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί συνήθως αυτήν την εποχή είναι οι μύκητες των νυχιών στα πόδια. Και αυτό, γιατί δεν είχαμε φροντίσει όσο θα έπρεπε τα πόδια μας κατά την δάρκεια του Χειμώνα με κλειστά παπούτσια και όχι μόνο. Ευκαιρία τώρα που φοράμε ανοιχτά παπούτσια να περιποιηθούμε και να φροντίσουμε τα νυχάκια μας.



Οι μύκητες συνήθως δημιουργούνται από κακής ποιότητας παπούτσια και κάλτσες, συνθετικά δηλαδή. Το πόδι ιδρώνει και στεγνώνει μέσα στο κλειστό παπούτσι και ο μύκητας βρήσκει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργηθεί. Εκτός από τα κακής ποιότητας παπούτσια και κάλτσες, είναι η υγρασία. Συνήθως δεν στεγνώνουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας καλά με την πετσέτα μετά το μπάνιο. Τέλος, μπορεί να έχουμε χτυπήσει τα δάχτυλα του ποδιού και να μην έχουμε πάρει χαμπάρι την μόλυνση που μπορεί να έχει δημιουργηθεί. Το Καλοκαίρι μπορεί να κολλήσουμε μύκητες και από τις αμμουδιές.

Τους μύκητες τους βλέπουμε συνήθως στα μεγαλύτερα δάχτυλα του ποδιού και από εκεί εξαπλώνονται και στα υπόλοιπα. Αλλοιώνουν το νύχι, την σύστασή του, την υφή του, την όψη του, αλλά και μυρίζουν. Εάν το αφήσουμε και δεν το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να προβούμε και σε αφαίρεση του νυχιού! 

Μία επίσκεψη στο φαρμακείο της γειτονιάς μας θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε εγγαίρως το πρόβλημα. Υπάρχουν πληθώρα προϊόντων, όπως βερνίκια, λαδάκια, υγρά για πεντικιούρ. Εάν ο φαρμακοποιός φτιάχνει και ο ίδιος σκευάσματα μπορεί να σας προμηθεύσει και με ένα φυτικό σκεύασμα. 


Αποφύγετε τα κλειστά παπούτσια κατά την διάρκεια της θεραπείας, μην βάφετε τα νύχια, αλλά φροντίστε να ακολουθήσετε την θεραπεία μέχρι τέλους. Λιμάρετε τακτικά τα νύχια, τόσο στο σχήμα (να μην μεγαλώνουν δηλαδή πολύ, για να φεύγει το νύχι που έχει πάθει την βλάβη) όσο και από την απάνω επιφάνεια του νυχιού με μια λίμα (αυτήν την λίμα δεν θα την χρησιμοποιείτε για κάνενα άλλο νύχια για να αποτρέψετε να κολλήσουν και τα άλλα με τον μύκητα, ο μύκητας κολλάει!).


Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να πάρετε την γνώμη του ειδικού για το πως θα κάνετε την θεραπεία και για το ποιά θεραπεία θα ακολουθήσετε. Μην κάνετε αλχημείες! Μετά από λίγες εβδομάδες, θα έχετε άψογα υγιεί νυχάκια! Βάψτε τα, στολίστε τα με τις τάσεις της μόδας.

Ελπίζω το άρθρο να σας βοήθησε! :)

4 σχόλια:

  1. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να μεταδοθεί ο μύκητας από μανο για το ημιμονιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρχουν μύκητες δεν βάφεις τα νύχια, πόσο μάλλον με ημιμόνιμο!

      Διαγραφή
  2. υποψιαζομαι οτι εχω μυκητες στο μεγαλο νυχι του ποδιου ,τα εβαφα ομως συνεχεια και εχει δημιουργει ενα μαυρο κυκλακι στη μεση του νυχιου και γυρω ειναι κιτρινο ...υπαρχει περιπτωση να εισαι απο μυκητες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε πεντικιουρίστ για σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.