Review "Ο δρόμος του φεγγαριού" του Όμηρου Αβραμίδη

Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείς να το διαβάσεις μέσα σε μερικές ώρες. Και αυτό γιατί όταν το ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις εάν δεν διαβάσεις το τέλος. Τα συναισθήματα, οι αγωνίες, οι προβληματισμοί των ηρώων σε κατακλύζουν. Βυθίζεσαι μέσα στις σελίδες και νοιώθεις πως και εσύ ζεις μαζί με τους ήρωες. Παράλληλα, μας ξυπνά μνήμες από την τραγική εισβολή στην Κύπρο.

Μην το ξεκινήσετε βράδυ... θα σας βρει το ξημέρωμα.



Περίληψη:
« Όταν βραδιάζει, εκεί που πάω, το φεγγάρι θα ‘ρχεται προς εσένα κι εγώ κάθε βράδυ θα τ’ ακολουθώ, θα παίρνω το δρόμο του φεγγαριού και θα πέφτω στην αγκαλιά σου.

Αυτές τις σκέψεις που ποτέ δεν ειπώθηκαν τις κάλυψε η σειρήνα του Κουήν Μαίρη

που σφύριξε για τελευταία φορά. Τα νερά κάτω από το υπερωκεάνιο άρχισαν να κοχλάζουν , ενώ πάνω από τις κουπαστές εκατοντάδες κορμιά έγερναν προς την προκυμαία

Κιεκατοντάδες χέρια υψώνονταν στον αέρα και ταλαντεύονταν δεξιά κι αριστερά σ’ έναν αποχαιρετισμό που έβγαινε από τα βάθη της ψυχής.

Η Χρύσα στάθηκε πολλή ώρα στην πρύμνη του καραβιού κοιτάζοντας το λιμάνι που ξεμάκραινε , το λιμάνι όπου είχε αφήσει την καρδιά της, για να πάρει το δρόμο της μετανάστευσης».


Βιογραφικό συγγραφέα:
Γεννήθηκε στην Κύπρο, σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόννη. 

Στην Κύπρο εργάστηκε ως καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης.

Το 1975 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων, ως διευθυντής σύνταξης σε εκδοτικές εταιρείες και ως αντιπρόσωπος ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

Το 1997 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ακολούθησαν εννέα μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων : Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΚΡΙΒΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΧ, ΣΑΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΠΟΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ , ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, H AΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ (διηγήματα)

Από το 2002 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.

Το καλοκαίρι του 2010 κυκλοφόρησε σε Audio Book με αφηγητή τον ίδιο, το best seller ΄΄Ο δρόμος του Φεγγαριού΄΄ από τις μουσικές εκδόσεις: Studioamid


Επισκεφθείτε την σελίδα του Όμηρου Αβραμίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.