Υπερμετρωπία

11:31 π.μ.
Τους τελευταίους μήνες η κόρη μου είχε έντονους και συχνούς πονοκεφάλους, που την τελευταία φορά της προκάλεσε και υπνηλία. Μπήκαμε λοιπόν στο τρυπάκι και κοιτάξαμε τα ματάκια της, όπου και διαγνώσαμε Υπερμετρωπία. Δεν είναι σε βαθμό μεγάλο, αλλά καλό είναι να την βοηθήσουμε με γυαλάκια.
Κάποιοι λένε πως μπορεί μελλοντικά να μην χρειαστεί καθόλου να τα φοράει. Άλλοι πως είναι και στον οργανισμό.
Με μία έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα το παρακάτω άρθρο που μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.

..........................................
Αν μπορείτε να διακρίνετε τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, αλλά έχετε πρόβλημα να διακρίνετε σωστά τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση, μπορεί να έχετε υπερμετρωπία.
Η υπερμετρωπία αναγκάζει τα μάτια να εξασκούν παραπάνω προσπάθεια για να δουν στις κοντινές αποστάσεις. Αν κοιτάζετε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σας για αρκετό χρονικό διάστημα μπορεί να αρχίσετε να τα βλέπετε θολά, να έχετε πονοκεφάλους και κούραση των ματιών.
Παιδιά που έχουν υπερμετρωπία μπορεί να βρίσκουν δύσκολο το διάβασμα.
Η υπερμετρωπία δεν είναι ασθένεια. Απλά αναφέρεται σε μία διαφοροποίηση στο σχήμα του βολβού του ματιού. Από το βαθμό αυτής της διαφοροποίησης εξαρτάται εάν θα χρειαστείτε διορθωτικά γυαλιά ή όχι.

Πώς γίνεται η διάγνωση.
Η διάγνωση της υπερμετρωπίας πολύ σπάνια γίνεται στους σχολικούς τακτικούς ελέγχους των ματιών και αυτό γιατί εκεί συνήθως εξετάζεται η ικανότητα της όρασης μόνο στην μακρινή απόσταση. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να γίνει μια λεπτομερής εξέταση της υγείας των ματιών όπου ελέγχονται τόσο η μακρινή όσο και η κοντινή όραση έτσι ώστε να διαγνωστεί η υπερμετρωπία.

Πώς αντιμετωπίζεται
Συνήθως χρησιμοποιούνται γυαλιά ή φακοί επαφής με κυρτούς φακούς. Αν δεν έχετε άλλο πρόβλημα όρασης όπως π.χ. αστιγματισμό, μπορεί να χρειάζεστε τα γυαλιά μόνο για το διάβασμα ή άλλες ασχολίες σε κοντινή απόσταση.
Ο ειδικός που θα σας εξετάσει μπορεί να σας κάνει διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής, το επάγγελμα, της καθημερινές σας δραστηριότητες και την γενική σας υγεία έτσι ώστε να προσδιορίσει τον σωστότερο τρόπο διόρθωσης της όρασής σας.
Κάνοντας μια εξέταση των ματιών σας σε τακτά χρονικά διαστήματα θα βοηθήσει έτσι ώστε η παραμικρή αλλαγή στην ποιότητα της όρασή σας να εντοπίζεται έγκαιρα και αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα την καθαρή και άνετη όραση. 



1 σχόλιο:

  1. αχ το ζουμε και εμείς αυτο,
    είχα γράψει σχετικά εδω
    http://mommasdailylife.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4.html
    τελικά φορέσαμε γυαλάκια, τα φοράμε σχεδόν 3 μήνες τώρα και ήδη είναι πολύ καλύτερα
    θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί να αφήσει μόνιμο στραβισμό, αλλά συνήθως στις μικρές ηλικίες αν το πάρεις έγκαιρα χαμπάρι το πρόβλημα διορθώνεται με γυαλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.