'' Καλοκαιρινή απασχόληση ''

7:08 μ.μ.
Και ναι ,το καλοκαίρι είναι εδώ (όσο κι αν ο καιρός δεν το επιβεβαιώνει) και άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της!
Τα αισθήματα ανάμεικτα... Από την μια,κάθε μανούλα ανακουφίζεται...τέλος τα διαβάσματα, το άγχος, οι φωνές και το πρωινό ξύπνημα. Επιτέλους ξεκούραση!!!!!
Από την άλλη όμως... τα πιτσιρίκια όλη μέρα στο σπίτι,να χοροπηδούν, και να προσπαθούν να εκτονώσουν όλη τους την ενέργεια!!!
 Για ποια ξεκούραση λέγαμε;;;χαχα




Οι διακοπές φέτος αργούν,για κάποιους δε μάλλον δεν θα έρθουν και καθόλου.Και έτσι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να απασχολήσουμε τα μικρά μας....Δύσκολο;;;καθόλου!!! Σας έχουμε λύσεις και ιδέες για αμέτρητες ώρες δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι ή εκτός...


1) Το βαζάκι της βαρεμάρας

Απλά βάλτε σε ένα βάζο χαρτάκια ,στα οποία έχετε γράψει δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας ,ακόμη και μέσα στο σπίτι(όπως για παράδειγμα :να δείτε μια ταινία,να φτιάξετε παζλ ,να βγάλετε παλιά ρούχα και παιχνίδια για παιδάκια που έχουν ανάγκη κλπ)




2) Φτιάξτε χειροποίητα παιχνίδια!! απασχόληση 2 σε 1 δηλαδή,αφού και κατασκευή θα κάνουν τα παιδιά,αλλά και θα παίξουν αργότερα...

                                                        ...   από χάρτινα πιατάκια
                                                   

                                               
με βότσαλα(ζωγραφίστε τα )

                                            μαριονέτες με κουτάλια και κουτάλες





 Μετά αφήστε τα παιδιά να οργανώσουν την δική τους παράσταση κουκλοθέατρου και να την παρουσιάσουν σε εσάς ή στους φίλους τους...

3)Φτιάξτε μαζί τους ένα γλυκό ή αφήστε τα να δημιουργήσουν με την δική τους φαντασία μια νέα λιχουδιά!
...ναι ξέρω,η κουζίνα σας μετά ίσως να θέλει καθάρισμα,αλλά τα μικρά σας θα το χαρούν ιδιαίτερα!


4)Ο κρυμμένος θησαυρός και η καθαριότητα

...αυτό το παιχνίδι το λατρεύουν όλα τα παιδιά(και οι μαμάδες επίσης) Ευκαιρία να μάθετε στα παιδιά τι σημαίνει καθαριότητα και τακτοποίηση του σπιτιού,κυρίως του δωματίου τους.Κρύψτε λοιπόν μέσα στο ακατάστατο δωμάτιο τους μια μικρή έκπληξη(παιχνιδάκι-λιχουδιά) και πείτε τους να βάλουν τα πάντα στη θέση τους για να το βρουν!!!







5)Δώστε στο παιδί ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του,βγάλτε τις και ζητήστε του να τις ξαναβάλει στη σειρά, σύμφωνα με την χρονολογική ηλικία του. Αυτό θα το κρατήσει απασχολημένο για αρκετή ώρα και συγχρόνως θα το βοηθήσει να μάθει πρόσωπα,ηλικίες και δραστηριότητες της ζωής μας!


Τέλος,μπορείτε να οργανώσετε μια μικρή εκδρομούλα και να παίξετε σε ένα πάρκο ή στην παραλία...ή  ένα πικ-νικ στο οποίο θα ετοιμάσουν τα παιδιά τα πράγματα...ή ακόμη μια  ''επιχείρηση-καθαρισμού'' της κοντινής σας παραλίας ...και τόσα ,μα τόσα άλλα που εσείς οι ίδιοι μπορείτε να σκεφτείτε!!!!


 Οπλιστείτε με κέφι,υπομονή και τα ...κουβαδάκια σας και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας!!!θα κάνει και σε σας καλό,πιστέψτε με...


1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.