ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:


3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
1 1/2 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

1 1/2 φλιτζάνια άχνη κοσκινισμένη
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζανιού μίνι τσιπ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, με το μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε επιπλέον 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά λίγο λίγο, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε απαλά τα κομματάκια σοκολάτας. Βάζουμε σε μία φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μείγμα μας και κουνάμε μια-δυο φορές στον πάγκο για να πάρει αέρα το κέικ.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά. Ελέγχουμε σε αυτόν τον χρόνο με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει καθαρή έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει με υπολείμματα χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο. Για να μην μαυρίσει απο επάνω το κέικ βάζουμε 1 ώρα αφότου το βάλαμε στο φούρνο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο επάνω. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, το γυρνάμε επάνω σε ένα ράφι ή πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Για το γλάσο:
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί την άχνη, το γάλα, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από την κορυφή του κέικ, αφήνοντάς το να ψιλοβρέχει κάτω από τις πλευρές. Ρίχνουμε τα τσιπς σοκολάτας από επάνω και είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.