Ένα Σάββατο πρωί...

10:45 π.μ.

Σάββατο πρωί... λες θα χαλαρώσεις, θα κοιμηθείς λίγο παραπάνω βρε παιδί μου... Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ μα ποτέ!
Το μάτι άνοιξε από τις 6.00 όπως συνηθίζει τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς καμία εξαίρεση επειδή είναι Σάββατο! Μάθημα πρωί πρωί αγγλικών για τα παιδιά, άρα θα πρέπει να έχει συμμαζευτεί λίγο ο χώρος!

Οι κλασσικές καθημερνές δουλειές, που ως διά μαγείας, συσσωρεύονται σε αυτό το 2ήμερο, άσχετα εάν τις έχεις κάνει ξανά και ξανά μέσα στην εβδομάδα! Ανεξήγητο!
Και οι επιπλέον εποχιακές δουλειές, όπως τα ρούχα τα φθινοπωρινά-χειμωνιάτικα, το στρώσιμο χαλιών... εεεε θέλετε κι άλλα;


Αν θέλετε πιστέψτε το, αλλά μόλις τώρα (ώρα 10:23πμ) κατάφερα να κάνω καφέ και να κάτσω να τον απολαύσω. Είναι μία μικρή, πολύ μικρή, απόλαυση που προσπαθώ να κρατήσω, πολλές φορές χωρίς επιτυχία ομολογώ.

Δεν παραπονιέμαι, μου αρέσει το πρωινό ξύπνημα, να σηκώνομαι και να απολαμβάνω την Ανατολή του ήλιου! Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις κοιμηθεί σχετικά νωρίς την προηγούμενη για να νιώσεις ξεκούραστη το πρωί και ευχαριστημένη από ύπνο.

Είναι από αυτές τις ημέρες που τις έχουμε συνδυάσει με την ξεκούραση, αλλά στην πραγματικότητα, ειδικά για μια εργαζόμενη -παύλα- μητέρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και μεταξύ μας, το ίδιο ισχύει και για μη-εργαζόμενη μητέρα.


Επειδή εμείς οι μαμάδες έχουμε τόσα πολλά στο κεφάλι μας, και κάνουμε τόσα πολλά και ταυτόχρονα και διαφορετικά, πέφτουμε στην παγίδα του να νιώθουμε ενοχές επειδή κάτι δεν κάναμε καλά σαν μαμάδες.
Πιστέψτε με, όλες μα όλες οι μαμάδες έτσι νιώθουν! Η επιβεβαίωση έρχεται στα μάτια των παιδιών μας, όταν είναι ευτυχισμένα και νιώθουν σίγουρα για τον εαυτό τους! Όταν στο μακροπρόθεσμο μέλλον οι επιλογές τους είναι σε συνάρτηση με όσα τους έχουμε δώσει εμείς στην νεαρή τους ηλικία!
Και βέβαια θα πέσουν και θα χτυπήσουν, είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά. Αλλά, μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα αυτά.

Το θέμα είναι να σηκωθούν ξανά, να προσπαθήσουν ξανά, και να μάθουν από το λάθος τους.
Εμείς εκεί θα είμαστε, να είστε σίγουρες, να δώσουμε πάλι τις πολύτιμες δυνάμεις μας, την βοήθειά μας, και να τους δώσουμε τα εργαλεία για να φτιάξουν τον δικό τους δρόμο, γερό!

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
:) 



1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.