''Βαλεντίνος...ο Άγιος των ερωτευμένων''

Άγιος Βαλεντίνος... ο Άγιος των ερωτευμένων!!!


Πολλοί τον ''υμνούμε'' αλλά λίγοι γνωρίζουμε ποιος ήταν. 
Ο Βαλεντίνος ή Ουαλεντίνος γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 100 περίπου μ.Χ. έζησε στην Αλεξάνδρεια και στην Ρώμη και υπήρξε ένας κορυφαίος εκπρόσωπος του Γνωστικισμού.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον βίο του εδώ ...
Λέγεται πως ο Άγιος Βαλεντίνος ,πηγαίνοντας κόντρα στον τότε αυτοκράτορα Κλαύδιο,πάντρευε νεαρά ζευγάρια Χριστιανών,παρόλο που γνώριζε ότι αυτό θεωρείται έγκλημα για την εποχή. Συνελήφθη ,φυλακίστηκε και αποκεφαλίστηκε γι'αυτό στις 14 Φεβρουαρίου 169. Από τότε τιμούμε την μνήμη του την συγκεκριμένη ημέρα.

Κάπως έτσι,όλοι οι ερωτευμένοι τον έχουν ως προστάτη τους και τον γιορτάζουν ανάλογα...
Μια γιορτή που (όπως πολλές άλλες)πήρε καθαρά εμπορικό χαρακτήρα. 
Λουλούδια ,αρκουδάκια,σοκολατάκια και λοιπά δώρα έχουν την τιμητική τους αυτή την ημέρα...


Δεν λέω,ωραίο πράγμα ο έρωτας!!!! Αλλά γιατί πρέπει να τον γιορτάζουμε μόνο μια μέρα τον χρόνο;;Γιατί να μην δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας και τα αισθήματά μας καθημερινά στον άνθρωπό μας;;;
Θα μου πείτε το δείχνουμε,αλλά η ρουτίνα και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλά περισσότερα...έχετε δίκιο!
όμως είμαι σίγουρη πως όλοι μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, που τον αγαπάμε. Μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα γιορτινή για τον έρωτά μας,χωρίς να ξοδεύουμε χρήματα σε δώρα και άλλα περιττά(για μένα) πράγματα.


Τώρα αν είστε από εκείνους που κάθε χρόνο επιθυμούν να τιμούν την γιορτή των ερωτευμένων,τότε μπείτε στον κόπο να φτιάξετε μόνοι σας το δώρο που θα χαρίσετε,ή έστω μια κάρτα. Θα το εκτιμήσουν περισσότερο και θα έχει μεγαλύτερη συναισθηματική αξία!
Κάντε εκείνη την ημέρα ξεχωριστή και μοναδική για το έτερον ήμισυ!


Μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι σας,ένα απλό και όμορφα διακοσμημένο φαγητό και να υποδεχτείτε τον καλό ή την καλή σας από την δουλειά. Να διώξετε την κούραση και το άγχος της ημέρας με ένα χαλαρωτικό μασάζ,με απαλή μουσική,με μια ταινία αγκαλιά στον καναπέ...και τόσα άλλα που θα σκεφτείτε εσείς.

Το κυριότερο.... να λέτε καθημερινά '' Σ'ΑΓΑΠΩ'' !!!! 
Μην το θεωρείτε αυτονόητο,χρειάζεται να το λέμε και να το δείχνουμε.




1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.