Υγιεινό ρύζι με λαχανικά!


Σήμερα μαγειρεύουμε ρύζι με αρακά, καλαμπόκι και φακές. Είναι ένα πιάτο που αρέσει πολύ στα παιδιά μου και κάθε φορά σκέφτομαι τι άλλο λαχανικό θα  μπορούσα να προσθέσω για να δοκιμάσουν! Μέχρι στιγμής, το καλαμπόκι και ο αρακάς είναι τα αγαπημένα τους.


Δεν είναι δύσκολο στην ετοιμασία του. Τα λαχανικά μου είναι κατεψυγμένα, οπότε βάζω την ποσότητα που θέλω στην κατσαρόλα, με λίγο λαδάκι και κλείνω το καπάκι. Ανάβω το μάτι και τα αφήνω να ξεπαγώσουν. Δεν προσθέτω καθόλου νερό.
Εδώ να σημειώσω ότι μαγειρεύω με κατσαρόλες AMC. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώ όσα υγρά χρειάζεται για να γίνει η σάλτσα, δεν γίνεται νερόβραστο πχ. Ό,τι έχω κάνει σε αυτές τις κατσαρόλες, παίρνουν άλλη γεύση, πολύ πιο πλούσια σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος. Θα σας ετοιμάσω ανάρτηση με πληροφορίες πάνω σε αυτό.


Στην συνέχεια, αφού ξεπάγωσαν τα λαχανικά, ρίχνω ένα φλιτζανάκι φακές και προσθέτω μία κούπα νερό. Προσθέτω ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το οποίο εναλλακτικά μερικές φορές δεν βάζω και καθόλου, και ένα κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών. Κλείνω ξανά το καπάκι και αφήνω σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτούν.
Όταν είναι έτοιμη η φακή, τότε ρίχνω το ρύζι μου. 2 κούπες ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι. Προσθέτω 2 κούπες νερό και αφήνω πλέον να γίνει το ρύζι.

Ο μικρός δεν τρώει καθόλου τις φακές, μαγειρεμένες με τον πατροπαράδοτο τρόπο σαν σούπα. Με αυτόν τον τρόπο όμως, μαζί με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά, τις έφαγε και του άρεσαν πολύ περισσότερο!

Η μυρωδιά είναι υπέροχη όσο και η γεύση! Συνόδεψα με ψαροκροκέτες και ψιλοκομμένη σαλατούλα, λάχανο, καρότο, αγγουράκι και ρόκα!
Ένα υγιεινό και δυναμωτικό φαγητό!


2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!!!Συνήθως το φτιάχνω χωρίς τις φακές,αλλά θα το δοκιμάσω και έτσι!!Σούπερ υγιεινό και θρεπτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τα φαγητά που δεν τους προλαβαίνω! Αναμένω όταν το δοκιμάσετε και με φακές!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.