" Γιουβαρλάκια αυγολέμονο"


Μαμαδίσιο και χεινωνιάτικο φαγάκι!!!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Kalli's blog


Αγαπημένο μικρών και μεγάλων, εύκολο και γρήγορο ακόμη και για τις εργαζόμενες γυναίκες!
  Τα υλικά λίγα... 

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
1 αυγό
 αλάτι, πιπέρι
λίγο κουρκουμά (προαιρετικά)
1/2 κούπα ψιλοκ. μαϊντανός
1 κούπα ρύζι καρολίνα
2-3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
2-3 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
ελαιόλαδο 

2 αυγά και 2 λεμόνια (για το αυγολέμονο)

Ζυμώνουμε τον κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό το ρύζι και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος καρυδιού. 


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε περίπου μέχρι την μέση νερό για να βράσει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις πατάτες, τα καρότα και το λάδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας και βράζουμε περίπου για 30΄-40΄. 
Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και μια χούφτα ακόμη ρυζάκι για να γίνει η σούπα λίγο πιο πηχτή. Εννοείται θα αφήσετε λίγη ώρα παραπάνω μέχρι να βράσει και το ρύζι.
Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά,ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ζουμάκι από το φαγητό μας. Μόλις γίνει το ρίχνουμε πάνω στο φαγητό, ανακατεύοντας κυκλικά την κατσαρόλα, χωρίς κουτάλα για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια!


Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Kalli's blog


Σερβίρουμε ζεστό, προσθέτοντας αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και εννοείται συνοδεύουμε με ζεστό σπιτικό ψωμάκι (την συνταγή θα βρείτε εδώ).

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Kalli's blog

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Kalli's blog

Καλή όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.