Καλή σχολική χρονιά λοιπόν!

Και να που ήρθε και η νέα σχολική χρονιά και έχουμε συνηθίσει κάθε τέτοια περίοδο να αναδιοργανώνουμε και όλα τα υπόλοιπα... μεταξύ μας, θεωρώ πως ο Σεπτέμβρης είναι ένας πολύ μα πάρα πολύ δύσκολος μήνας. Και θα σου πω γιατί...

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, Kalli's blog
Δύσκολα τα πράγματα πατριώτη, που λέμε και στο χωριό μου! Άντε να συναρμολογήσεις την νέα βιβλιοθήκη του junior! Τα extra απαραίτητα έξοδα που λέγαμε!


Από μόνο του, η έναρξη των σχολείων δημιουργεί ένα άγχος, μικρό ή μεγάλο, πάντως άγχος. Πόσο μάλλον όταν η κόρη σου έφτασε πρώτη Γυμνασίου! Άλλα δεδομένα, άλλες εμπειρίες, άλλη εποχή γε-νι-κά! Μην αναφέρω την εφηβεία ...ναι;
Οπότε εδώ έχουμε, οργάνωση σχολικών, εγγραφές σε φροντιστήρια, δραστηριότητες, κλπ κλπ λίστα μεγάλη που συνεχώς εμπλουτίζεται με μία νέα έλλειψη που πρέπει να καλυφθεί, και άμεσα μάλιστα!

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές, το Καλοκαίρι γενικά, άρα προσαρμογής, επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την ελαφρότητα και την καλοπέραση του Καλοκαιριού.
Δεν είναι απαραίτητα κακό ...απλά ξανά άλλη καθημερινότητα και εγώ είμαι παιδί της καθημερινότητας, της σταθερότητας και του προγραμματισμού και σε κάθε αλλαγή περιόδου, δυσκολεύομαι πάντα στην αρχή μέχρι να ξανά βρω τα πατήματά μου.

Από οικονομικής άποψης ...ας μην το αναλύσουμε καλύτερα. Δράμα η κατάσταση. Εκεί δηλαδή που ήταν ήδη άσχημα τα πράγματα, προσθέτονται και άλλα.
Και φυσικά εδώ, έρχονται και απρόοπτα όπως κάποια ζημιά στο σπίτι ή μια απαραίτητη αγορά που σε βγάζει εκτός προϋπολογισμού!

Και μετά από όλα αυτά ... σου λένε μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν σιγά σιγά.
Και να σας πω, έτσι είναι!
Με το άγχος κανείς δεν κατάφερε κάτι, παρά μόνο να χαλάσει την υγεία του. Κι όντως όλα θα γίνουν σιγά σιγά, απλά αργούν ...πολύ ...πάρα πολύ ...πολλές φορές λες δεν θα γίνουν ποτέ!
Κι εκεί σου λένε υπομονή ...μα πόσο υπομονή.
Κι όμως η υπομονή είναι αρετή, αλλά ρίξτε και κάνα ματς που και που έτσι να εκτονώνονται τα νεύρα για να μην γίνεται μεγαλύτερη έκρηξη!

Και να σας πω και το άλλο, ένα τελευταίο ...
Κάθε χρονιά λέμε άντε να τελειώσει κι αυτή η χρονιά. Όμως, κάθε φορά που τελειώνει την αναπολείς με νοσταλγία και γεμάτες όμορφες αναμνήσεις. Γιατί στο τέλος, αυτές είναι που μετράνε, οι όμορφες αναμνήσεις.
Για αυτό, φροντίστε να μετράτε κάθε φορά τις μάχες σας ώστε να έχετε δυνάμεις για αυτά τα όμορφα, τα ωραία, που όσο μικρά κι αν είναι, έχουν τεράστια σημασία και κάνουν την διαφορά.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν σε όλους και να χαρείτε κάθε στιγμή της και αυτήν την χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.