Αγαπημένο Ραβανί

12:57 μ.μ.
Το έχω φτιάξει ήδη 3 συνεχόμενες φορές, γιατί μου το ζητάνε και τα δύο παιδιά και οι παππούδες (ω ναι)! Και να φανταστείτε δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους γλυκά! Το ταψάκι φεύγει σε χρόνο ρεκόρ... οπότε μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή που ακολουθώ.

Αγαπημένο Ραβανί, Kalli's Blog


Θα χρειαστούμε: 

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 κουταλάκια baking powder
1 βανίλια

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 πορτοκαλιού

Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για λίγο.
Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και την βανίλια. Ρίχνεται λίγο λίγο το μείγμα των στερεών στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύεται μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ταψάκι ρίχνω ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το ραβανί μου και ψήνω στους 180 για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το ραβανί, κόβουμε σε κομμάτια (προσωπικά προτιμώ τετράγωνα) και σιροπιάζουμε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά να πάει παντού και να απορροφηθεί όλο!
Αυτό είναι! Ευκολάκι;

Αφήστε να κρυώσει λίγο για να μπορέσετε να το σερβίρεται. Σκέτο είναι απόλυτα αρωματισμένο και γευστικό, αλλά και με μπάλα παγωτού (κατά προτίμηση βανίλια ή καϊμάκι) από πάνω το καλοκαίρι επίσης υπέροχο! Η κόρη βάζει και σιρόπι να ξέρετε... Προσωπικά το προτιμώ ζεστό, της ημέρας, πριν μπει στο ψυγείο (γούστα είναι αυτά)!

Το διατηρώ στο ψυγείο μέσα σε τάπερ (έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές)! Με την παραπάνω συνταγή μου βγαίνουν περίπου 12 κομμάτια (χορταστικά) σε ταψάκι 34Χ26εκ.

Καλή απόλαυση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.