Πατατοκροκέτες


Τις είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να τις φτιάξω, αλλά δεν μου είχαν πετύχει. Είπα να ξανά δοκιμάσω γιατί μας αρέσουν πολύ οι πατάτες και γενικότερα οι μπουκίτσες κροκέτες.


Χρειάστηκα:

3 πατάτες μεγάλες
3 αυγά
τυρί τριμμένο
τριμμένη φέτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
φρυγανιές τριμμένες, γαλέτα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Τι έκανα:

Έβρασα πρώτα τις πατάτες, κατά προτίμηση βράστε τες με την φλούδα αφού τις πλύνετε πολύ καλά.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα! Τους κρόκους τους χτυπάτε ελαφρά.
Βάζετε τις πατάτες σε μπολ και τις κάνετε πουρέ με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή εάν έχετε μύλο. Μην τις βάλετε σε μπλέντερ ...δεν γίνονται το ίδιο!
Προσθέτετε τα τυριά της αρεσκείας σας, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την γαλέτα, τους κρόκους και ανακατεύεται καλά.
Προσθέτετε την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφριά.

Κατά προτίμηση αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να μπορείτε να τα πλάσετε πιο εύκολα.

Έκανα βέβαια και μια "ζουζουνιά"... μοίρασα το μείγμα στην μέση. Το ένα μισό το άφησα ως έχει. Στο άλλο μισό πρόσθεσα μερικές κουταλιές της σούπας κιμά που είχα για μακαρόνια και ανακάτεψα καλά.


Πλάθουμε σε μπαλάκια το μείγμα. Σε ρηχό μπολ βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τις μπαλίτσες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Και οι δύο εκδοχές που έκανα ήταν το ίδιο νόστιμες! Καλή σας όρεξη!




4 σχόλια:

  1. Φαίνονται νοστιμότατες! Σίγουρα θα τις δοκιμάσω :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να φάνε πιο εύκολα τα πιτσιρίκια! Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά να τις κάνω στο φούρνο στο γκριλ... για να αποφύγουμε το τηγάνι. Ελπίζω να πετύχει!

      Διαγραφή
  2. Φαίνονται πολύ νόστιμες και σίγουρα θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια!! Θα τις δοκιμάσουμε σύντομα. Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.