Φάβα η θρεπτική!


Το ομολογώ, πρώτη φορά την δοκίμασα να την κάνω μόνη μου! Και όντως πέτυχε! Με μερικές κατευθύνσεις από την Ρουλίτσα, την κατάφερα και την έφτιαξα!
Πολύ εύκολη αρκεί να προσέξεις μερικά πράγματα...


Για παράδειγμα, φουσκώνει πολύ πολύ εύκολα... δηλαδή ό,τι είχα βάλει την φάβα και το νερό να βράσει. Μέχρι να πάω να κάνω μια δουλίτσα στο υπόλοιπο σπίτι, είχε ήδη φουσκώσει και μάζευα ότι είχε βγει έξω από την κατσαρόλα.

Τι έκανα...

Έβαλα λίγη φάβα για αρχή, να κάνω την δοκιμή μου. Σκέπασα την φάβα με νερό και έριξα αλατάκι. Περιμένεις να πάρει 2-3 βράσεις και χαμηλώνεις την φωτιά. Κάθε τόσο ανακατεύεις και προσέχεις να μην φουσκώσεις και χυθεί απ' έξω. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο λίγο νερό. Η φάβα δεν θέλει πολύ νερό για να μην σας βγει πολύ νερουλή. Θέλει η υφή της να είναι σαν πουρές.
Όταν έχει βράσει αρκετά και έχει μαλακώσει, την περνάς από μύλο λαχανικών ή αν δεν έχεις, όπως εγώ, στο multi να γίνει πουρές.
Πρόσθεσα λίγο πιπεράκι και ζωμό λαχανικών και ανακάτεψα πολύ καλά. Στο μπολ που την μετέφερα πρόσθεσα ελαιόλαδο.

Έκοψα ξεχωριστά κρεμμυδάκι για να προσθέσει όποιος θέλει από πάνω! Δεν το έβρασα μαζί γιατί τα πιτσιρίκια δεν το τρώνε μαγειρεμένο το κρεμμύδι. Τουλάχιστον ο junior το προτιμά ωμό. Και ενώ νόμιζα ότι θα του άρεσε η φάβα ...τελικά την τίμησε η αδερφή του... no comments ...

Για συνοδεία έκοψα σε κομμάτια πίτα για σουβλάκι και την τηγάνισα.

Μεζεκλίδικο συνοδευτικό σήμερα!


Διαβάστε μερικές πληροφορίες για την φάβα στην Βικιπαίδεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.