Πάμε Καστοριά;;

10:47 π.μ.
Την ονομάζουν και Αρχόντισσα της Μακεδονίας! Όχι άδικα... Μαγική και σαγηνευτική, η Καστοριά δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη της.

Άμεσα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, την λίμνη της, όπου καθρεφτίζονται οι οξειές και τα πλατάνια, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την πρωινη σας βόλτα από εκεί! Μαζί σας θα έχετε παρέα και τους μόνιμους κατοίκους της. Μην αμελήσετε να τους φιλέψετε κάτι...Θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως!


Εμείς μετά την πρωινή μας βόλτα επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο του Δράκου, που βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά, λίγο πριν την Μονή της Παναγιάς Μαυριώτισσας. Στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο!
Οι τιμές για να κάνετε μία πλήρη ξενάγηση και να ακούετε την ιστορία του σπηλαίου είναι αρκετά προσιτές (4-6 ευρό), οπότε σίγουρα αξίζει να το δείτε! Δυστυχώς απαγορεύονται οι φωτογραφίες με φλας, οπότε δε θα σας προτείναμε να το επιχειρήσετε!

Επόμενη στάση Δισπηλιό! Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά, βρίσκεται η αναπαράσταση του Νεολιθικού Λιμναίου Οικισμού! Φυσικά δεν μπορούσαμε να την παραλείψουμε. Εκεί φιλοξενούνται το πρώτο μουσείο της χώρας μας, καθώς και ένας μουσειακός χώρος με εκθέματα από τις ανασκαφές της περιοχής. Εδώ οι τιμές ήταν ακόμη πιο προσιτές! Μαζί με την ξενάγηση οι τιμές κυμαίνονται 1-4 ευρώ.

Με τις βόλτες και τις ξεναγήσεις όμως, μας άνοιξε και η όρεξη... Έτσι επιστρέφοντας στην πόλη της Καστοριάς, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις γεύσεις ενός ψητοπωλείου που είχαμε βάλει στο μάτι από την προηγούμενη ημέρα. Το όνομα αυτού ‘Μπες στο Ψητό’... Και αυτό ακριβώς κάναμε! Καθήσαμε δίπλα στη λίμνη λοιπόν και μέσα σε περίπου 15 λεπτά έιχαν έρθει και τα πιάτα μας, μαζί με το κρασάκι μας! Και ήταν τόσο νόστιμα, που το επισκεφθήκαμε και την επόμενη ημέρα και ο Ζήσης μας θυμήθηκε! Για να μας ευχαριστήσει για την προτίμηση, μας ‘πότισε’ με ένα ημίγλυκο κρασί από το Αμύνταιο!


Και μετά από τις πεντανόστιμες γεύσεις και το καταπληκτικό φαγητό, είπαμε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τον ξενώνα μας. Αποφασίσαμε να μην διανυκτερεύσουμε εντός της πόλης, αλλά προτιμήσαμε το ‘Σπίτι της Σοφίας’, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μεσσοποταμίας (περίπου 8 χιλιόμετρα από την Καστοριά). Διαβάσαμε εξαιρετικές κριτικές στη σελίδα του Booking και σε συνδυασμό με την καλή τιμή, είπαμε why not?

Ο ξενώνας ήταν ένας μικρός παράδεισος (χωρίς υπερβολές)! Λίγα δωμάτια, το καθένα διακοσμημένο πολύ όμορφα και με όλες τις ανέσεις! Πεντακάθαρα, μοσχομυριστά και με το μπαλκόνι τους! Το καλύτερο? Η θέα... Μπροστά μας απλωνόταν το απέραντο πράσινο!



Η κυρία Σοφία, που είναι και η ιδιοκτήτρια, είναι μία εξαιρετική κυρία! Γλυκομίλητη και ευγενική! Προσέχει τους θαμώνες της σας να ήτανε παιδιά της! Όταν επισκεφθείτε τον ξενώνα της, θα το διαπιστώσετε και από μόνοι σας! Φτσικά να μην παραλείψουμε το σπιτικό πρωινό, με πίτες, βάφλες, κέικ και πολλά άλλα καλούδια. Και εκτός από πίτες φτιάχνει και πολύ νόστιμα απογευματινά γλυκάκια... Λίγο γιαούρτι, λίγο μπισκότο, μία ιδέα βύσσινο... Ευτυχώς προλάβαμε και τα τραβήξαμε φωτογραφία!

Αποχωρήσαμε με βαριά καρδιά είναι η αλήθεια, αλλά έχοντας στα χέρια μας το δώρο της κυρίας Σοφίας! Σπιτικό λικέρ κυδώνι! Φυσικά το λικέρ δεν υπάρχει πλέον... Το ήπιαμε στην υγειά της! Σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθούμε, γιατί μας έκανε να νιώσουμε σαν το σπίτι μας!
Δεν προλάβαμε να δούμε όλα όσα θέλαμε και για αυτόν τον λόγο υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε σύντομα! Έτσι και αλλιώς, η Καστοριά δεν είναι προορισμός που απευθ΄΄υνεται στον αχόρταγο τουρίστα του Σαββατοκύριακου, αλλά αποτελεί ολόκληρη έναν τρόπο ζωής που σε καλεί να τον υιοθετήσεις!


~~~~~~~~~~~~~~~~~



Το Kalli's blog ευχαριστεί θερμά την κα. Σοφία και τον ξενώνα της
για την φιλοξενία της και τις φωτογραφίες!!
Επισκεφθείτε το site της για περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα!!

Ευχαριστούμε πολύ και την Άννα με τον Σταμάτη, που έγιναν οι φωτορεπόρτερ μας!!



10 σχόλια:

  1. Πωπω, πολύ συγκινήθηκα που διάβασα για την πόλη μου βρε Κάλη! ]
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια πανέμορφη και πολύ φιλόξενη πόλη που θα ήθελα πάρα πολύ να επισκεφθώ κάποια στιγμή Αθηνά μου!!! Είσαι πολύ τυχερή!!!

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένη πάλη η Καστοριά!

    υπέροχη η "ξενάγηση", με ταξίδεψε καθώς έχω καιρό να βρεθώ εκεί.
    Ελπίζω το καλοκαίρι να την επισκεφτούμε και πάλι- έχει τόσο ομορφα μέρη να γυρίσεις! όλο και κάποια καινούρια "γωνιά" ανακαλύπτεις

    την καλημέρα μου
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλεξία μου!! Η Ελλάδα μας είναι μαγευτική!! Δεν υπάρχει πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο!! Μακάρι να τα καταφέρω να την επισκεφθώ!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη η Καστοριά! Την λατρεύω και έχω πάει αρκετές φορές!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω πάρα πολύ να πάω αλλά είναι μακρια... Που θα μου πάει... Θα τα καταφερω κάποια στιγμή. Προς το παρόν πήγα μέσω των φωτογραφιών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τους προορισμούς που θέλουμε να πάμε!! Ευτυχώς έχουμε φίλους σε πολλά σημεία στην Ελλάδα και αναγνώστρια μοιράστηκε μαζί μας τις φωτογραφίες!!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη η Καστοριά! Υπέροχο και το φωτογραφικό ταξιδι που κάναμε με την ανάρτησή σου!!!! Πάντως δεν στο συγχωρώ που εφτασες Καστοριά και δεν πέρασες από την τροπική και κοσμοπολίτικη Κοζανη να με δεις χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου υπόσχομαι πως αν ποτέ έρθω εγώ Καστοριά, θα έρθω και από Κοζάνη!!!!!!!!! ^_^

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.