I love IKEA!

6:28 μ.μ.
Σε λίγες ημέρες τελειώνει και αυτή η σχολική χρονιά, και κυρίως για τις μαμάδες με μικρά παιδάκια, θα πρέπει να βρούμε τρόπους απασχόλησής τους. Αλλά και ο χώρος να είναι διαμορφωμένος για να μπορούμε να κάτσουμε άνετα όλοι και να κάνουμε κατασκευές, να παίξουμε επιτραπέζια, να ζωγραφίσουμε.

Όσο ήταν πιο μικρά, δηλαδή μέχρι 7 ετών, είχα λατρέψει την σειρά Mammut από ΙΚΕΑ. Σετάκι τραπεζάκι με καρεκλίτσες.



Είναι υπέροχη σειρά για παιδάκια μικρής ηλικίας, πολύ βολικά, εύκολα στο καθάρισμα!
Τώρα όμως, μεγάλωσαν τα πιτσιρίκια και δεν βολεύονται σε αυτά, δεν χωράνε τα πουλάκια μου. Άρα αλλαγές σχεδίων...

Αναζήτηση τραπεζιού κανονικού πλέον...

Και επειδή έχουν πολλά μολύβια, μαρκαδόρους, και όλα αυτά τα αξεσουάρ για καλλιτεχνίες, πρέπει να βρω ένα τρόπο για να τακτοποιηθούν κι αυτά και να μην είναι χύμα πάνω στο τραπέζι! Μια βόλτα στην ΙΚΕΑ για γλυκάκι φρεσκότατο, καφεδάκι άφθονο και μαζί με καλή παρέα είναι ιδανική ένα Σάββατο πρωί!

Βρήκα ωραίο μαύρο τραπέζι, οικονομικό για τον σκοπό που το ήθελα... το TARENDO! Μόλις 29€ με σκελετό και επιφάνεια! Καρέκλες δεν έχω πάρει ακόμη...


Τώρα, αναζητώ τρόπους για να προσαρμόσω και να αποθηκεύσω τα καλλιτεχνικά αξεσουάρ μας... με αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα μερικές ιδέες από τους IKEA Hackers και μη που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στο δικό μας χώρο!

http://galleryhip.com/diy-craft-table.html

http://www.ikeahackers.net/2012/07/lack-kids-table-for-lego-duplo-or-just-crayons.html

http://fortikur.com/kids-work-table-and-chairs/kids-table-and-chairs-work-with-white-ceramic-floor/


http://www.gespotvoorjou.nl/category/wonen/


Δεν ξέρω ακόμη σε τι θα καταλήξω... Μπορεί σε κανένα από αυτά...
Στο ΙΚΕΑ προμηθεύτηκα σετ από τα παρακάτω αποθηκευτικά μπολ φαγητού FORTROLIG μιας και τα δικά μου είχαν ουσιαστικά πολυκαιριστεί και ήταν για πέταμα...


Κλείνουν αεροστεγώς, είναι με γυαλί ασφαλείας κάτι που λάτρεψα γιατί έτσι διατηρείτε και το φαγητό πιο υγιεινά και βλέπεις τι έχεις μέσα σε κάθε μπολ! Το μέγεθος είναι πολύ πρακτικό για αποθήκευση στο ντουλάπι όταν δεν τα χρησιμοποιείς αλλά και για το ψυγείο μέσα! Μπορείς να τα βάλεις στο φούρνο (χωρίς το καπάκι) για να ζεστάνεις το φαγητό, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και επίσης μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο φούρνο μικροκυμάτων!
Η τιμή πάρα πολύ καλή... έχουν 3 μεγέθη και η τιμή είναι από 2,99€ έως 5,99€! Με λίγα λόγια τα αγάπησα!

Το σίγουρο είναι πως μια μικρή αλλαγή στο σπίτι φέρνει μαζί και μια mini γενική! Άντε να τελειώνει αυτή η περίοδος!

2 σχόλια:

  1. Ευτυχως εμεις χωραμε ακομα αλλα απο του χρονου βλεπω να κανω την ιδια αναζητηση! το τραπεζι που προτεινες μια χαρα το βρισκω, χωρο να το βαλω να δω που θα βρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα θεματάκι κι αυτό. Κάνεις αναπροσαρμογές στον χώρο σου για να είναι όλοι άνετα. Το συγκεκριμένο το έβαλα στο σαλόνι. Στον χώρο που είχαν τα παλιά τραπεζάκια τους. Είναι ευτυχώς μεγάλο και προσαρμόζεται εύκολα. Έχουν συνηθίσει να είναι μαζί μας, στο σαλόνι, να παίζουν και να ζωγραφίζουν κι όχι στο δωμάτιό τους, το οποίο είναι μικρό η αλήθεια για να παίξουν άνετα.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.