Μακαρονόπιτα ή αλλιώς...


...το παστίτσιο της τεμπέλας!

Μου αρέσει πολύ η μπεσαμέλ! Μπορώ να την τρώω με το κουτάλι, αλειμμένη σε ψωμάκι, σαν παιδί στο παστίτσιο έβγαζα τον κιμά (τον οποίο σιχαινόμουν), έτρωγα τα μακαρόνια και τελευταία την μπεσαμέλ!


Ένα πολύ εύκολο και γρήγορα λοιπόν πιάτο, είναι η μακαρονόπιτα ή αλλιώς το παστίτσιο της τεμπέλας όπως το λέω! Η παρακάτω συνταγή είναι η βασική. Παίρνει άπειρες παραλλαγές, προσθέτετε ότι θέλετε!

Υλικά...
μακαρόνια χοντρά (ή πέννες)
αλάτι
Για την μπεσαμέλ...
1 κουτί γάλα ΝΟΥΝΟΥ
1 1/2 κουτί νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο (όσο θέλετε)
10 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
τριμμένα τυριά
τριμμένο παριζάκι


Εκτέλεση...

Βράζουμε τα μακαρόνια, μέχρι να κρατάνε λίγο, όχι τελείως βρασμένα. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ταψί.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλεύρι* και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το βούτυρο και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε προσεκτικά και σιγά σιγά τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά**.
*το αλεύρι καλό είναι να το ρίξετε κοσκινισμένο...
 **θα πρέπει να έχει πήξει πριν την αφαιρέσουμε από την φωτιά...να είναι σαν αραιωμένος χυλός.

Στην μπεσαμέλ βάζουμε τα τριμμένα τυριά της προτίμησής μας και το τριμμένο παριζάκι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Προσπαθούμε με μία πιρούνα να πάει η μπεσαμέλ παντού στα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε κομμάτι. Στάνταρ τρώγεται και ζεστό αλλά και κρύο!

Μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο μέσα στα μακαρόνια, πριν περιχύσετε την μπεσαμέλ, όπως καλαμπόκι, μπέικον, αρακά, μανιτάρια, θα δώσουν γεύση κα χρώμα!


Καλή σας όρεξη!!


1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.