Dancing dragon for Carnival musical!



Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενη είμαι που στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα παρουσιάσουν τα παιδάκια μας θεατρικό με την οργάνωση και επιμέλεια της δασκάλας τους!! Τι να πω για την συγκεκριμένη δασκάλα.... είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε γιατί πραγματικά αυτό που κάνει το κάνει γιατί το νιώθει, γιατί της αρέσει, γιατί έχει τόση ενέργεια μέσα της ...άσχετα που πολλές φορές τα πιτσιρίκια την βγάζουν off!! 
Και αυτά την λατρεύουν, όμως, και την αγαπάνε πάρα πολύ!! Ο junior έχει δηλώσει "είναι πολύ όμορφη η κυρία"!!!!!



Το θέμα του θεατρικού λοιπόν είναι ένα μιούζικαλ το "carnival", έργο εποχής. Χρειαζόμασταν έναν δράκο, από αυτούς τους κινέζικους, dancing dragon εν ολίγοις. Πως το φτιάχνουμε τώρα αυτό; Ψάξαμε αρκετά στο διαδίκτυο, χωρίς να βρούμε όμως κάποιες οδηγίες βήμα-βήμα, παρά μόνο το τελικό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, φωτογραφίες βήμα-βήμα ούτε εγώ κατάφερα να κάνω. Μπόρεσα όμως να φωτογραφίσω το στάδιο που είχαμε κολλήσει τις δύο κούτες μαζί και τις ντύσαμε με κόκκινο χαρτόνι. Αυτό που βλέπεται στην πάνω φωτογραφία. Αυτό το στάδιο μας παίδεψε αρκετά μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τις σωστές σε μέγεθος κούτες και το πως θα τις κολλήσουμε μαζί.
Χρειαστήκαμε μία τετράγωνη μεγάλη κούτα και μία πιο μικρή μακρόστενη, η οποία θα ήταν το στόμα.


Μιας και ξεμπερδέψαμε με το στάδιο συναρμολόγηση, πάμε να δούμε πως θα το διακοσμήσουμε για να φαίνεται δράκος! Χαρτόνια σε κίτρινο και πράσινο, λίγο λευκό και μαύρο για το στόμα, αρκετή κόλλα και αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί ...και ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα για το κεφάλι είναι αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες!
Με μεγάλα εκφραστικά μάτια, με δόντια και γλώσσα, με βούλες και μύτη! Φυσικά η βοήθεια των μικρών βοηθών, του junior και της αδερφής του, ήταν ανεκτίμητη! Να τα λέμε αυτά!


Εσωτερικά (δεν φαίνεται καλά) έχει τρύπα για να μπει το κεφάλι του παιδιού και να μπορεί να χειρίζεται και να κουνάει το κεφάλι. Ουσιαστικά αφαιρέσαμε ένα μέρος από την κούτα.
Τα κέρατα και η μύτη, είναι από ρολό υγείας.
Πως σας φαίνεται;; Είναι επιτυχής ο dancing dragon μας;;


Τα παιδιά με το που το είδαν κατενθουσιάστηκαν!! Κάνανε πολλές ώρες πρόβες και φυσικά η φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή με την ουρά του dancing dragon, σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο.
Η ουρά θα είναι από ύφασμα το οποίο θα πιαστεί στο επάνω πίσω μέρος του κεφαλιού. Κάτω από την ουρά θα είναι τα παιδάκια για να την κουνάνε και να δείχνει ότι όντως χορεύει ένας δράκος!!

Τώρα είμαστε σε αναμονή, μέχρι να έρθει η ημέρα που θα καμαρώσουμε τα παιδάκια μας με την δασκάλα τους για το τελικό αποτέλεσμα επί της σκηνής!!



update 11 Ιουνίου 2016

Και έφτασε η ημέρα της παράστασης ...σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση παρακαλώ πολύ, το μιούζικαλ "Carnival" σε διασκευή και σκηνοθεσία της αγαπημένης μας δασκάλας Ιωάννας Παυλίδου! Η οποία, μεταξύ όλων των άλλων, μετέφρασε τα τραγούδια από το original musical "Love makes the world go round" και "Magic-magic".


Για την ολοκλήρωση της θεατρικής μας παράστασης, βοήθησαν δάσκαλοι από το σχολείο για την μουσική υπόκρουση και το πιάνο, για τον προτζέκτορα, για τα σκηνικά, ο φωτογράφος ο οποίος ετοίμασε και το βίντεο της παράστασης!
Τα πιτσιρίκια όλα ένα και ένα, δώσανε το δικό τους χαρακτήρα στον ήρωα που υποδύθηκαν! Χόρεψαν, τραγούδησαν, γελάσαμε, κλάψαμε από συγκίνηση ...ναι πολύ συγκίνηση... όσες μάνες εκεί έξω με καταλαβαίνετε...

Μπορώ να σας δείξω τώρα μια εικόνα από το dancing dragon μας, εν ώρα δράσης!! Τα κορίτσια είχαν την τιμητική τους εδώ!!


Φτιάχτηκαν αναμνήσεις που μένουν στα παιδιά και εύχομαι να έχουμε την τύχη για πολλές ακόμη τέτοιες αναμνήσεις σχολικές!





3 σχόλια:

  1. πολύ ωραιο! θυμιζει Μουλάν! το παιδικο! :) προς το τελος ειχαν εναν τετοιο τεραστιο δρακο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες δεν έχεις και άδικο!! Όντως μοιάζει λίγο με Μουλάν!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.