Δακρυσμένο Φεγγάρι, της Ouarda Saillo

Ένα απρόσμενο βιβλίο ήρθε στα χέρια μου, το "Δακρυσμένο Φεγγάρι" των εκδόσεων Κονιδάρη. Πρόκειτε για αληθινή ιστορία κάτι που μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.

Περίληψη:
 
Ήταν πέντε χρονών, όταν ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της στην ταράτσα του σπιτιού τους, στο Αγκαντίρ. Μετά από 25 περίπου χρόνια, η Ουάρντα Σάιλλο επισκέπτετιαι ξανά ανθρώπους και μέρη της χαμένης της παιδικότητας και αφήνει τις εικόνες του παρελθόντος να ξετυλιχθούν μπροστά στα δακρυσμένά της μάτια.



Για την συγγραφέα:

Η συγγραφέας γεννήθηκε το 1974 στο σπίτι από λάσπη της γιαγιάς της, στο περιθώριο της μαροκινής Σαχάρας, και μεγάλωσε με τα έξι αδέρφια της μέσα στη φτώχια της Αγκαντίρ. Μετά το Ecole Secondaire εργάστηκε ως σερβιτόρα και πωλήτρια μέχρι τα δεκαεννιά της και στη συνέχεια εγκατέλειψε το Μαρόκο και πήγε στη Γερμανία. Σήμερα ζει με την οικογένειά της στο Μόναχο και τελειώνει την εκπαίδευσή της ως βρεφονηπιοκόμος.
Πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό για την συνδρομή των petites bonnes - των μικρών σκλάβων - που ίδρυσε η συγγραφέας, θα βρείτε στο internet, στην ιστοσελίδα: www.traenenmond.de.


Το βιβλίο είναι μια αφήγηση των παιδικών χρόνων της Ουάρντα, της συγγραφέας, μέσα από τις αναμνήσεις της και την βοήθεια των αδερφών της. Μεταφερόμαστε στις κακουχίες και τις άσχημες συνθήκες όπου μεγάλωσε η ίδια και τα αδέρφια της, μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, της ίδιας. Πολύ λιτά, πολύ απλά, με λόγια προσεγμένα, χωρίς υπερβολές. 
Μία κατάσταση όπου εξακολουθεί να υφίσταται στο Μαρόκο, για όλες τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά. Παρόλο που η ίδια έχει ξεφύγει από όλα αυτά, αγωνίζεται για την ισότητα της γυναίκας αλλά και την προστασία των παιδιών από τις κακουχίες και την βία από την μη ίση μεταχείρισή τους από την κοινωνία του Μαρόκου.  

Σίγουρα θα σας συναρπάσει και θα σας αγγίξει. Ίσως το καταλληλότερο βιβλίο για μια ημέρα σαν την σημερινή, αφιερωμένη στην Γυναίκα. Γιατί τελικά, ο αγώνας για ίση μεταχείριση σε κάποιες γωνιές του κόσμου ούτε καν έχει ξεκινήσει!

 

2 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο το έχω διαβάσει, και το γεγονός πως είναι αληθινή ιστορία το κάνει να σε αγγίζει ακόμη περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα το ξανά διαβάσουμε!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.