Νηστεία και υγεία!!!

12:53 μ.μ.
Πολλά ακούγονται για την νηστεία....
Βλάπτει λένε την υγεία μας! Αν δεν τρως κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, αποδυναμώνεις τον οργανισμό σου..... Νομίζουν!!!
Ύστερα από μελέτες και έρευνες,έχει διαπιστωθεί ότι η αποχή από ορισμένα είδη διατροφής(όπως κρέας,πουλερικά και γαλακτοκομικά)αποτοξινώνει τον ταλαιπωρημένο οργανισμό μας και μας βοηθά στην καλύτερη ισορροπία του.




Υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλά τρόφιμα με την ίδια(σε ορισμένες περιπτώσεις και καλύτερη) θρεπτική αξία!!!Για παράδειγμα,μπορούμε να πάρουμε το ασβέστιο μας από το μπρόκολο,το σπανάκι,τα αμύγδαλα,το ταχίνι.Μπορούμε να πάρουμε την πρωτεϊνη μας από τα μανιτάρια,τα όσπρια,τα δημητριακά ολικής άλεσης,τις γαρίδες ,τα μύδια και τα αμύγδαλα.Επίσης το σίδηρο μπορούμε να το βρούμε στο σπανάκι,σε όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στο ρύζι!


Η μεσογειακή διατροφή και η Ελληνική φύση έχει τόσα να μας προσφέρει,που ειλικρινά δεν πρόκειται να στερήσουμε τίποτα από τον οργανισμό μας.Ίσα ίσα,που μόνο καλό θα του κάνουμε. Η μη κατανάλωση κρέατος βοηθάει την αρτηριακή πίεση να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα και έτσι μειώνει αισθητά τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια!!!!!Και αυτό οφείλεται στην χαμηλή πρόσληψη νατρίου ,στην υψηλή πρόσληψη καλίου και πρωτεϊνών από τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
Πριν λοιπόν ''ενοχοποιήσετε'' την νηστεία,ξανασκεφτείτε το!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.