Αϋπνίες; Μερικοί τρόποι να τις καταπολεμήσουμε!

9:50 μ.μ.
Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύομαι πολλές φορές να κοιμηθώ. Οι λόγοι κυρίως είναι ο άγχος, το στρες, οι έννοιες... Όταν λοιπόν προσπαθείς να απολαύσεις την ησυχία που σου προσφέρει το βράδυ μιας και όλοι οι υπόλοιποι κοιμούντε, εσύ βρυκολακιάζεις και κάνεις βόλτες στο σπίτι ή καταλήγεις να ανοίξεις την τηλεόραση και να σε πιάνει το ξημέρωμα με μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια!

Μερικοί τρόποι για να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε ...επιτέλους...

1. Δύσκολο να σταματήσουμε να έχουμε άγχος, στρες, έννοιες, αλλά ας το προσπαθήσουμε! Λίγο πριν ετοιμαστούμε για ύπνο κάνουμε κάτι που ξέρουμε σίγουρα πως μας χαλαρώνει, όπως για παράδειγμα ένα χλιαρό μπάνιο.

2. Οι παλιοί λέγανε πως πίνοντας ένα ποτήρι χλιαρό γάλα σε χαλαρώνει και είναι απαραίτητο πριν το βραδινό ύπνο. Πολύ σοφοί οι παλιοί!

3. Το να μετράμε προβατάκια κοιτάζοντας το ταβάνι μερικούς τους εκνευρίζει περισσότερο και άλλους όντως τους βοηθά να κοιμηθούν! Εσάς;

4. Η χαλαρή μουσική τύπου δωματίου ή ακόμη και ήχοι από την φύση χαλαρώνουν. Σε συνδυασμό με 1-2 κεράκια δημιουργείτε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, σχεδόν νανουριστική! Εάν είναι αρωματικά τα κεριά ακόμη καλύτερα! Έχετε ακουστά για την αρωματοθεραπεία;

5. Κάντε σεξ! Πραγματικά βοηθά στην εκτόνωση και μετά κοιμάστε ήρεμοι ήρεμοι!

6. Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις υπάρχουν γιατροί ειδικά για τις αυπνίες. Απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό! Υπνοθεραπεία!

7. Κάποιοι εργάζονται την ημέρα, άλλοι την νύχτα. Πράγματι, κάποιοι εμπνέονται το βράδυ και αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους. Αυτοί η πάστα ανθρώπων βέβαια κοιμούνται την ημέρα...

8. Πάρτε ένα βιβλίο να διαβάσετε ή παρακολουθήστε τηλεόραση. Το πολύ πολύ να σας πάρει ο ύπνος χωρίς να έχετε αφήσει το βιβλίο στο κομοδίνο ή με την τηλεόραση να παίζει!

9. Ελαττώστε τους καφέδες, το τσάι, τα ροφήματα που έχουν καφεΐνη. 



Εάν έχετε κάποια δικιά σας μέθοδο που σας βοηθά να κοιμάστε τα βράδια, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το άρθρο!

Καλό βράδυ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.