Κουλούρια Θεσσαλονίκης

  Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει κουλούρι Θεσσαλονίκης;;;δεν νομίζω...
Το καλύτερο πρωϊνό,το πιο ελαφρύ και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες,όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.Το καλύτερο συνοδευτικό για το σχολείο,την δουλειά,το καφεδάκι σας.
Δεν θα πω άλλα...απλά φτιάξτε τα...




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Αλεύρι (δυνατό)
2  1/2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2  κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
2 κ.γλ. αλάτι 
σουσάμι (περίπου 400 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύω την μισή μαγιά σε μια κούπα χλιαρό νερό μαζί  με 2-3 κουταλιές αλεύρι και αφήνω να φουσκώσει και να διπλασιαστεί (περίπου 1  ώρα).

Εν τω μεταξύ σε μια λεκάνη αναμειγνύω το αλεύρι με την υπόλοιπη μαγιά, την ζάχαρη ,το αλάτι και το λάδι. Κατόπιν προσθέτω την φουσκωμένη μαγιά και ζυμώνω καλά. Αφήνω να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί (σκεπασμένο καλά σε ζεστό μέρος). Ξαναζυμώνω για 5' και μετά πλάθω τα κουλούρια μου στο σχήμα που θέλω. Τα ραντίζω με νερό γρήγορα και τα βουτάω στο σουσάμι. Ψήνω στους 220 βαθμούς για 15'-20'.

Μόλις κρυώσουν καλά ,μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα φρέσκο κουλούρι για σας και τα παιδιά σας.!!!


6 σχόλια:

  1. Πόση μαγιά βάζω, γιατί έχω μπερδευτεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα φακελάκι ξερή μαγιά όπως λέει η συνταγή. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ που πέρασες!! Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Οταν γράφει προσθέτω στην λεκάνη την υπόλοιπη μαγια τί εννοείται; Την μαγιά δεν τη λιώνουμε στο πρωτο βήμα με το νερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο, έχουμε διορθώσει την συνταγή... Κοιτάχτε πάλι τις οδηγίες, διαλύουμε την μισή μαγιά για να φουσκώσει. Και την υπόλοιπη στην λεκάνη. Ευχαριστούμε πολύ για την διευκρίνιση.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.