Οργάνωση της καθημερνότητας με εύκολα tip!

Οι μαμάδες ως γνωστόν έχουν πάρα πολλά στο κεφάλι τους. Ειδικά τώρα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς προστίθενται κι άλλα πράγματα, όπως το νέο πρόγραμμα των παιδιών στο σχολείο και στις εξωτερικές δραστηριότητές τους, το κολατσιό τους και τόσα άλλα.

Μερικοί τρόποι για να οργανωθείτε καλύτερα και να μην ξεχνάτε τίποτα!

Ένας πίνακα από φελλό, λίγες πινέζες, πολύχρωμα χαρτάκια, μπορούν να οργανώσουν λίγο καλύτερα το μηνιαίο πρόγραμμά σας. Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα πιο σημαντικά με κόκκινο χαρτάκι και τα υπόλοιπα με διάφορα χρώματα.
 
Για τα πιο άμεσα, όπως της επόμενης ή της μεθεπόμενης ημέρας, μπορείτε να βάλετε μαγνητάκια στο ψυγείο σας. Αυτό με βολεύει κι εμένα πολύ! Στο ψυγείο μας έχει ήδη μπει το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και γύρω γύρω διάφορες ζωγραφιές! Απαραίτητο decor του ψυγείου μας!
Για μια διαφορετική πινελιά στην διακόσμηση, μπορείτε να βάψετε ένα μέρος του τοίχου ή των ντουλαπιών σας με μπογιά μαυροπίνακα και να σημειώνεται με κιμωλίες ότι θέλετε... από το πρόγραμμα, μέχρι τα ψώνια ή και τις καλημέρες της οικογένειας!

Εάν είστε ο τύπος της κλασσικής μαμάς, ίσως ο παραδοσιακός τρόπος οργάνωσης να σας ταιριάζει. Αντί λοιπόν να έχετε χαρτάκια από εδώ και από εκεί, πάρτε ένα organizer ή ένα ημερολόγιο. Προσωπικά δεν μπορώ πλέον χωρίς ημερολόγιο. Από αυτά που έχουν κάθε ημέρα ξεχωριστά σε κάθε σελίδα.

Εάν είστε ο μοντέρνος τύπος μαμάς και σας αρέσουν τα gadgets, τότε ένα ipad ή tablet θα σας βολέψει, φυσικά όχι μόνο για να αποθηκεύεται ηλεκτρονικά το πρόγραμμά σας και φυσικά να προσθέτετε διάφορους ήχους ειδοποίησης, αλλά και για να συγκεντρώνεται τις συνταγές σας και πολλά πολλά άλλα σε ένα μηχάνημα. Οι εφαρμογές είναι άπειρες!


Ένας οργανωμένος χώρος για την μαμά και μόνο είναι απαραίτητος. Σε ένα οργανωμένο γραφείο πάντα βρίσκεις πάντα ότι χρειάζεσαι, συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα από χαρτική ύλη, στυλό, κλπ. Το όνειρό μου, ένα δωμάτιο με γραφείο και βιβλιοθήκη για εμένα!

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μας και να σας βοηθήσαμε για μια καλύτερα οργανωμένη καθημερινότητα!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.