Σοκολατένιος χαλβάς

Το πιο γνωστό και παραδοσιακό γλυκάκι ...Σιμιγδαλένιος χαλβάς!!! 



Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις...τα υλικά του γνωστά σε όλους.
 Όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές 1-2-3-4,δηλαδή 

1 φλυτζάνι Λάδι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό


Μια ωραία παραλλαγή αυτής της συνταγής, είναι η σοκολατένια.
Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι μια κουβερτούρα υγείας και λίγο ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι, προαιρετικά για περισσότερο άρωμα.

Σε μια κατσαρόλα λοιπόν, βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ,ανακατεύοντας το διαρκώς. Όταν φτάσει στο επιθυμητό για εμάς χρώμα, προσθέτουμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι, που έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα. Αφήνουμε στην φωτιά να δέσει καλά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σκεπάζουμε τον χαλβά με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.Μπορούμε να τον τοποθετήσουμε σε φόρμα, ή σε μικρά μπολάκια και να γαρνίρουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, ή ξύσμα πορτοκαλιού!



Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, εξαφανίζεται τόσο γρήγορα, που δεν προλαβαίνουμε ούτε μια φωτογραφία να βγάλουμε, χιχι

Τόσο απλό...τόσο νόστιμο...


2 σχόλια:

  1. μμμ χαλβας και σοκολάτα!!! τα αγαπώ και τα δυο οποτε ο συνδυασμός με ενθουσιάζει σαν ιδέα!!! το κανω pin για να το φτιαξω καποια στιγμη! ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο συνδυασμός είναι απλά ακαταμάχητος!! Ευχαριστώ που πέρασες!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.