Ένα καινούργιο ταξίδι, της Μαίρης Λακουμέντα



Αυτό που θέλω να γράψω είναι η παναθρώπινη επιθυμία επιτέλους κάτι να αλλάξει, σε αυτό τον ταλαίπωρο πλανήτη Γη. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί με όλα αυτά που τους καταδυναστεύουν και δεν είναι θέμα των φτωχών ή των μικρομεσαίων κοινωνικών τάξεων, ούτε των πλουσίων, αλλά πανανθρώπινο. Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο…

Η ζωή που έχουμε γνωρίσει όλοι δεν είναι αυτή που θέλουμε και είναι σαν να ξυπνάμε σιγά σιγά από τον λήθαργο. Ανακαλύπτουμε τα πάθη μας, τα αρνητικά συναισθήματα, που πότε τα καταχωνιάζουμε στα τρίσβαθα της ψυχής μας για να μην τα βλέπουμε, αποκτώντας ένα εξωτερικό προφίλ καλού ανθρώπου και πότε τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα να βγουν, οδηγούμενοι πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις. Κάθε περίπτωση έχει τις δυσκολίες της αναγνώρισης των αρνητικών συναισθημάτων από εμάς τους ίδιους. Τότε μένουμε έκπληκτοι με αυτό που ανακαλύπτουμε ότι πραγματικά είμαστε. Αυτό όμως είναι το κλειδί της αλλαγής.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια διαδρομή δύσκολη, θέληση και απόφαση.

Δύσκολη και επίπονη, γιατί έχουμε γράψει στο κύτταρο μας, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια,  παραπλανημένες πληροφορίες και οπωσδήποτε την προδοσία του εαυτού μας που είναι το βασικό θέμα της παραπλάνησης.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν, δεν αντέχει πλέον ο πλανήτης τόση κακία και  προδοσία. Η ενέργεια μεγαλώνει και το φως απλώνεται σε όλη την γη. Το σκοτάδι για πρώτη φορά συρρικνώνεται και συσπειρώνεται. Τι είναι τούτο πάλι;…   λες;…

Οι άνθρωποι για πρώτη φορά νιώθουν τη νέα δόνηση μέσα τους και ξεκινάνε με την περιέργεια και σιγά σιγά τη θέληση, το ενδιαφέρον να δουν αυτή την ενέργεια, να αλλάξουν μέσα τους αυτό που τους βασανίζει και δεν ξέρουν τι είναι.

Μετά έρχεται η επιλογή και η απόφαση και οι άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο τους σε κάτι καινούργιο. Τότε με παρατήρηση και θέληση, μπορούμε να βιώνουμε την χαρά, τη διάθεση για ζωή, την ομορφιά, τον έρωτα, την ευδαιμονία, δηλαδή όλα αυτά που τόσο έντεχνα έχουν ενοχοποίηση.

Όλα αυτά είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι της κάθε ψυχής, που αφήνει το παλαιό και ξεκινάει για το καινούργιο. Ένα ταξίδι με σκοπό να αρμενίσει και να φτάσει ξεκάθαρη και όμορφη στο λιμάνι της Νέας Γης.


συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.