Μαρμελάδα Καρπούζι!

10:11 π.μ.

Από το καρπούζι δεν πετάμε τίποτα!

Συνήθως, βέβαια, έκανα γλυκό κουταλιού καρπούζι. Σας την έχω δείξει εδώ. Αυτή τη φορά όμως είπα να δοκιμάσω να κάνω μαρμελάδα καρπούζι! Υπάρχουν αρκετές συνταγές, συνήθως με την ψίχα του καρπουζιού. Ήθελα μία όμως με τις φλούδες.


Η συνταγή που ακολούθησα είναι σε αυτό το link : illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Δεν ακολούθησα την εκτέλεσή της όπως αναφέρετε. Χρησιμοποιώ κατσαρόλες AMC και ακολούθησα άλλη διαδικασία.

Δηλαδή, έβρασα με κλειστό καπάκι 2 φορές τις ψιλοκομμένες φλούδες καρπουζιού. Στην 3η, έβαλα στο multi τις φλούδες, έβρασα με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει το ζουμάκι και έριξα σε αυτό το στάδιο τον χυμό λεμονιού.


Περιμένει τώρα με αναποδογυρισμένο βάζο να κρυώσει και να δοκιμαστεί!! Κάπου διάβασα ότι μπορούμε να την δοκιμάσουμε απάνω σε ψωμάκι με αλειμμένη φέτα!! Ανυπομωνώ!! Από μυρωδιά πάντως, και λίγο που δοκίμασα κατά τα στάδια του βρασμού, φαίνεται υπέροχη, για όσους αρέσει ο γλυκάνισος. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αρμπαρόριζα!!


4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα για το αγαπημένο μας καρπούζι!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία!! Ευχαριστώ που πέρασες από το blog!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Κάλη πρέπει να είναι φανταστική! Ξετρελάθηκα τόσο με την ιδέα του φωμιού με φέτα και τη μαρμελάδα!!!! Τέλειος συνδιασμός!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει με ψωμί και φέτα...γιατί όποτε θα πάω στο ψυγείο θα πάρω μια κουταλίτσα έτσι για την λιγούρα βρε παιδί μου!! Μεγάλη επιτυχία σας λέω!! Φιλιά!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.