Πολύσπορα κεφτεδάκια!


Αλλιώτικα κεφτεδάκια....
Νηστίσιμα και δυναμωτικά...


Φτιαγμένα από την γνωστή και αγαπημένη μας οσπριάδα!
Για την Οσπριάδα σας έχουμε ξαναμιλήσει και σας έχουμε δώσει συνταγή για σούπα εδώ.
Μια μεγάλη ποικιλία από όσπρια, μαζεμένα όλα σε ένα πιάτο.
Γιαυτό τα ονόμασα ''πολύσπορα'' , γιατί κρύβουν μέσα τους πολλούς σπόρους γεμάτους δύναμη και βιταμίνες.


Εκτός όμως από μια θρεπτική σούπα ή μια σαλάτα, μπορείτε να φτιάξετε και υπέροχα κεφτεδάκια. Άνετα λοιπόν ξεγελάτε τα μικρά σας που αρνούνται πεισματικά πολλές φορές να φάνε όσπρια...
Στην αρχή με παίδεψαν λίγο, αλλά τα κατάφερα και η γεύση τους πραγματικά με ικανοποίησε!!!

Υλικά

250 γραμμάρια οσπριάδα (μισό πακέτο)
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή δυόσμο
5-6 κουταλιές νιφάδες βρώμης
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ούζο

Εκτέλεση

Από βραδύς μουλιάζουμε την οσπριάδα και την επόμενη μέρα την βράζουμε με λίγο αλάτι.
Σουρώνουμε και περνάμε από τον μύλο λαχανικών (εγώ τα έβαλα στο μούλτι) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Έπειτα ρίχνουμε αλατοπίπερο, την βρώμη, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας, το ούζο που δίνει έξτρα άρωμα και όσο αλεύρι πάρει ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο πηχτό μείγμα που στέκεται στο κουτάλι μας.


Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα...


Τοποθετούμε τους κεφτέδες μας σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λάδι και έπειτα σερβίρουμε στο τραπέζι μας!!! Συνοδεύουμε τα νόστιμα κεφτεδάκια μας με αρωματικό ρύζι basmati  ή με μια ζεστή πατατοσαλάτα!

''Καλή σας όρεξη''



3 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.