"Το Σώμα", της Stephenie Meyer


Δεν θυμάμαι πως ήρθε στην κατοχή μου αυτό το βιβλίο. Δεν θυμάμαι που το είδα. Σε κάποιο bazaar βιβλίων υποθέτω. Μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον όμως και μέχρι τότε δεν θυμόμουν ότι η Stephenie Meyer (ναι ναι έχει δική της σελίδα διαδικτύου και από σήμερα την παρακολουθώ) είναι η γνωστή συγγραφέας της σειράς βιβλίων μεταξύ άλλων, και κατ' όπιν ταινίες στην μεγάλη οθόνη, "Λυκόφως"!

Η αλήθεια το είχα καταχωνιάσει σε κάποια γωνία στην βιβλιοθήκη και δεν το θυμόμουν. Ξεκίνησα να το διαβάζω ένα βράδυ και ...με πήρε το ξημέρωμα! 

Εξαιρετικό είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω! Όσο περνάς τις σελίδες, τόσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον σου και η αγωνία σου για το τέλος! Σε βάζει σε διαδικασία να αναρωτηθείς, το λιγότερο, για την ψυχή, για την βία, για το σύμπαν... σε βάζει σε αμφιβολία για πολλά δεδομένα που ίσως ξέρεις μέχρι τώρα. 
Μπορεί να είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια δόση αλήθειας πάντα βλέπεις ανάμεσα στις γραμμές και βρίσκεις κοινά σημεία με την καθημερινότητα. 

Σας παραθέτω την επίσημη περίληψη του βιβλίου, το οποίο οφείλω να σημειώσω ότι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ". 


Η Μέλανι Στράιντερ αρνείται να εξαφανιστεί…


Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές των εισβολέων. Τα ανθρώπινα σώματά τους παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας τη ζωή τους, φαινομενικά χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, σε έναν κόσμο όπου ο καρκίνος έχει θεραπευθεί, υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και η Γη έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο. Όμως ο έλεγχος του μυαλού τους ανήκει πλέον στους εισβολείς.

Όταν η Μέλανι μια από τους ελάχιστους “άγριους” ανθρώπους συλλαμβάνεται, είναι σίγουρη πως ήρθε το τέλος. Η Γουάντερερ, η “ψυχή” στην οποία έχει δοθεί το σώμα της Μέλανι, είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε άλλη μια δυσκολία που η Γουάντερερ δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της.

Η Γουάντερερ ψάχνει στις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες του άντρα που η Μέλανι αγαπά –του Τζάρεντ, που ζει ακόμα κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει αισθήματα για έναν άνδρα τον οποίο έχει αποστολή να παραδώσει. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν τη Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άνδρα που αγαπούν και οι δυο.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙΣ.


Στην αναζήτηση για πληροφορίες πάνω στο βιβλίο, βρήκα ότι έχει ήδη γυριστεί ταινία (!!!!!) και σας βάζω το επίσημο trailer να δείτε ...


Εννοείτε πως μπήκε στο πρόγραμμα για να την δούμε σε κάποια movie night όπως μου αρέσει να λέω τις βραδιές αφιερωμένες στις ταινίες!
Πάντα προτείνω να έχετε διαβάσει πρώτα το βιβλίο και μετά την ταινία! Σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό και συγκλονίζεσαι που η φαντασία σου δεν ήταν τόσο μακριά από αυτό που βλέπεις στην οθόνη!


Happy reading :)




2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το βιβλίο και πολύ ανώτερο από το Twilight το έργο. Ή πρωταγωνίστρια το απογείωσε. Θεωρώ ότι συγγραφικά ήταν το καλύτερο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το συγγραφικό κομμάτι. Η ταινία εξαιρετική, αν και πιστεύω θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.