Κορμός Κακάο

10:18 π.μ.
Η ώρα είναι αργά το απόγευμα και είναι η στιγμή που σε πιάνει μια λιγούρα να το πω. Ξεφυλλίζεις μερικές συνταγές, βλέπεις και στο διαδίκτυο άλλες τόσες και περισσότερες και τελικά καταλήγεις να κάνεις ένα κορμό κακάο με παντεσπάνι!! Πρώτη φορά το επιχείρησα και είχε επιτυχία!! Η συνταγή λοιπόν...



Υλικά για το Παντεσπάνι:

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα κακάο
1 κουταλιά σούπας baking powder
8 αυγά (έβαλα 7)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου ή βανίλια (έβαλα σκόνη βανίλια)

Εκτέλεση για το Παντεσπάνι:

Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το baking. Ανακατέψτε και την ζάχαρη.
Χτυπήστε τα αυγά στην δυνατή ταχύτητα μίξερ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα λεμονιού.
Ρίξτε το μείγμα των στερεών υλικών στα αυγά κοσκινίζοντάς τα με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Ανακατέψτε καλά αλλά μαλακά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Ρίξτε και την βανίλια ή την εσάνς πικραμύγδαλου.
Μοιράστε το μείγμα σε 2 ταψάκια με διάμετρο 25εκ. αφού στρώσετε λαδόκολλα βουτυρωμένη. (Εγώ όλο το μείγμα το έβαλα στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα βουτυρωμένη).
Στρώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήστε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη μια πετσέτα και αναποδογυρίστε το στην πετσέτα. Αφαιρέστε προσεκτικά την λαδόκολλα. Κάντε ρολό το παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα προσεκτικά και αφήστε το να κρυώσει.

Υλικά για την γέμιση:

200γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας γάλα
3 κουταλιές σιρόπι μαρασκίνο (δεν χρησιμοποίησα, έβαλα ένα σφηνάκι λικέρ)
3 κροκάδια
500γρ. σαντιγύ (δεν χρησιμοποίησα)
1/2 κούπα κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα ή κόκκινα κερασάκια γλασέ (δεν χρησιμοποίησα)

Εκτέλεση Γέμισης:

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το γάλα, το σιρόπι και τα κροκάδια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα τα κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σαντιγύ με τα κερασάκια.

Ανοίξτε το ρολό παντεσπάνι με προσοχή και στρώστε ομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτας. Από πάνω στρώστε το μείγμα με τη σαντιγύ.
Τυλίξτε πάλι το ρολό και αφήστε το στο ψυγείο για να σφίξει.

Μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα ή σαν εμένα πολύχρωμες τρούφες.

Σκεπάστε το με μεμβράνη για να μην στεγνώσει εάν δεν πρόκειται να το φάτε σε 1 ημέρα!


TIP: Το παντεσπάνι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε τούρτες!

Καλή σας όρεξη!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.