Στόχος "12 εβδομάδες προς ένα πιο οργανωμένο σπίτι" - Εβδομάδα 3η - Μπάνιο

10:00 π.μ.
Παρασκευή σήμερα και τί έχουμε;;;;; Τον στόχο μας για ένα πιο οργανωμένο σπίτι! Χθες χαλαρώσαμε λόγω Πρωτομαγιάς, κάναμε τις βόλτες μας, μαζέψαμε τα λουλούδια μας και άρα γεμίσαμε μπαταρίες για την οργάνωση του σπιτιού μας! Για αυτό για σήμερα έχουμε ένα [κατά την προσωπική μου άποψη] από τα πιο βαρετά δωμάτια! Το μπάνιο! Βέβαια εάν έχετε τεράστιο μπάνιο και άπειρα ντουλάπια μπορείτε να προσπεράσετε την ανάρτηση αυτή και να πιείτε το καφεδάκι σας στο ήδη οργανωμένο σαλόνι σας! Αν όμως το μπάνιο σας μπορείτε να το πείτε και μπανάκι.......Σηκώστε μανίκια και ξεκινάμε!
  • Βασική αρχή: Μην προσπαθείτε να στριμώξετε όλα τα πράγματα κάτω από το ντουλαπάκι του νιπτήρα! Το αποτέλεσμα θα είναι να σφηνώσουν όλα εκεί και όταν θα χρειαστείτε κάτι ή δεν θα το βρίσκετε ή θα πρέπει να τα βγάλετε όλα έξω γιατί σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφυ αυτό που θα χρειαστείτε θα είναι πίσω πίσω!
  • Δεύτερο βήμα κλειδί στην κάθε οργανωτική μας δραστηριότητα! Πετάξτε πράγματα! Φάρμακα που έχουν λήξει, μανώ που δεν χρησιμοποιείται και έχουν πήξει, μπουκάλια με σαμπουάν, αφρόλουτρα που έχουν μόνο λίγες σταγόνες μέσα! Όλα εκείνα που κρατάτε χρόνια γιατί κάποια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσετε αλλά δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα!
  • Εάν εσείς ή κάποιος άλλος συνηθίζει να διαβάζει στην τουαλέτα βάλτε μια θήκη περιοδικών δίπλα στην λεκάνη, ώστε να μην βλέπετε περιοδικά και εφημερίδες πεταμένα σε διάφορα σημεία!
  • Εάν τα παιδάκια σας έχουν παιχνιδάκια, παπάκια για την ώρα του μπάνιου, τοποθετήστε μια διχτυωτή τσαντούλα στον τοίχο πάνω απο την μπανιέρα! Έτσι θα είναι πάντα προσβάσιμα και τακτοποιημένα!
  • Τοποθετήστε γατζάκι σε διάφορα σημεία των τοίχων. Έτσι ακόμα και αν πρέπει να αφήσετε βιαστικά τα ρούχα σας στο μπάνιο, θα τα έχετε τουλάχιστον κρεμασμένα!
  • Τοποθετήστε όπου μπορείτε μικρά υφασμάτινα καλαθάκια για να μπορείτε να βάζετε εκεί τα μικροπράγματα που συνήθως είναι πεταμένα από εδώ και απο εκεί και κάνουν τον χώρο να δείχνει ακατάσταστος!
Τέλος αντί να περιμένετε να λερωθεί το μπάνιο πριν το καθαρίσετε, υιοθετήστε μια καθημερινή ολιγόλεπτη ενασχόληση και κρατήστε το καθαρό κάθε μέρα. Ξεπλύντε την μπανιέρα με το ντους κάθε φορά που τελειώνετε το μπάνιο σας, περάστε με ένα σφουγγαράκι τον νυπτήρα κάθε πρωί για να απομακρύνετε υπολείμματα σαπουνιού ή οδοντόκρεμας όταν όλοι έχουν τελειώσει με την πρωινή τους τουαλέτα και ρίξτε ένα τζελ καθαρισμού στην τουαλέτα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Ο χρόνος που θα κερδίσετε είναι εντυπωσιακός.

Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα αρωματικό κεράκι ή ένα αρωματικό βαζάκι με αποξηραμένα λουλούδια! Θα δώσει και ένα διακριτικό άρωμα αλλά και χρώμα στο μπάνιο σας!


Μικρή η σημερινή ανάρτηση σήμερα αλλά το μπάνιο αν και ένα ουδέτερο μέρος μπορεί εύκολα να οργανωθεί και να ομορφύνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.