Υγρό κέικ


Έχεις λίγα υλικά στο σπίτι και θες οπωσδήποτε γλυκό... κάτι διαφορετικό από ψωμί αλειμμένο με μερέντα. Μην με παρεξηγήσετε. Δεν έχω τίποτα με το υπέροχο ψωμί με μερέντα. Αλλά κάποιες φορές θες κάτι λίγο πιο ...σοκολατένιο! Το υγρό κέικ που γίνεται μπαμ-μπαμ και με λίγα υλικά, είναι η ιδανική επιλογή!


Για το υγρό κέικ θέλουμε λίγα υλικά και συνήθως τα έχουμε πάντα σπίτι!
1 κουβερτούρα 200γρ
4 αυγά
200γρ βούτυρο
265γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τζίντζερ σκόνη

Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, προαιρετικά πρόσθεσα τζίντζερ! Κάνει την σοκολάτα λίγο πιο πικάντικη! Δοκιμάστε να βάλετε λίγο και στο ρόφημα σοκολάτας! Πιστέψτε με θα το απογειώσει! 


Το πρώτο πράγμα είναι να βάλουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και να λιώσει. Αυτό το στάδιο είναι σαφώς το αγαπημένο μου μιας και η μυρωδιά της λιωμένης σοκολάτας σου φτάνει και απλά θες ένα κουταλάκι και να αρχίζεις να τρως! 
Κρατηθείτε όμως ...

Βάζεις και το βούτυρο να λιώσει μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά!
Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να ρίξουμε ένα ένα τα αυγά και να μην μας κόψουν. Κάθε φορά ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε την βανίλια και το τζίντζερ. Η ποσότητα του τζίντζερ είναι υποκειμενική, προσθέστε τόσο ώστε να σας αρέσει. Εγώ πρόσθεσα 2 κουταλάκια του γλυκού. 
Τέλος, προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε βουτυρωμένο ταψάκι 22εκ περίπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μέχρι να γίνει μία όμορφη κρούστα απ' έξω. 


Όταν το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το τοποθετήσετε σε πιατέλα και το κόψετε. Έχει γίνει μια υπέροχη τραγανή κρούστα απ' έξω και μέσα έχει μείνει πολύ μαλακό! Όλα τα αρώματα έχουν γεμίσει το σπίτι αυτή τη στιγμή και είστε στο τσακ να το κόψετε και να μην αφήσετε τίποτα! 
Κρατηθείτε ...
Θα το απολαύσετε πολύ καλύτερα όταν θα είναι κρύο! Και φυσικά το Καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτού από πάνω με σιρόπι είναι ιδανικό!






2 σχόλια:

  1. πω πω μανούλα μου!!!! Σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθω να δω ξανά την συνταγή σου να το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.