Στόχος "12 εβδομάδες προς ένα πιο οργανωμένο σπίτι" - Εβδομάδα 2η - Το Σαλόνι

11:23 π.μ.
Μια ακόμα Παρασκευή είναι εδώ, το Σαββατοκύριακο μας περιμένει και φυσικά έχουμε την οργάνωση του σπιτιού μας! Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώσαμε την Κουζίνα μας! Για πείτε μου πώς τα πήγατε;

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν λέω να φτιάξουμε το σαλόνι μας! Ένας χώρος που εμείς τουλάχιστον στο σπίτι μας περνάμε πολύ ώρα! Εκεί τρώμε τα βράδια βλέποντας ταινία, εκεί μας παίρνει ο ύπνος, εκεί παίζουμε με την μικρή μας, εκεί κάνουμε σχεδόν τα πάντα!
Για πάμε να δούμε με μερικά απλά βήματα πώς μπορούμε να το οργανώσουμε καλύτερα και μερικές συμβουλές για τον βαθύ καθαρισμό του!


1. Κρατήστε τις φλατ επιφάνειες καθαρές! 
Πόσες φορές εγώ προσωπικά έχω αφήσει περιοδικά, εφημερίδες και διάφορα διαφημιστικά στο ραφάκι που έχει απο κάτω το σαλόνι του τραπεζιού, με αποτέλεσμα να μαζεύονται, να γεμίζουν σκόνη και τελικά το να ξεχωρίσω τί θέλω να κρατήσω και τί όχι να γίνεται πολύ κουραστικό! Αγοράστε ένα κουτί περιοδικών και βάλτε εκεί ότι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε στο μέλλον! Προσοχή : Από προσωπική εμπειρία έχω δεί ότι τίποτα τελικά δεν χρειάστηκα μετά απο καιρό! Εξάλλου έχουμε το διαδίκτυο, το μεγαλύτερο περιοδικό, στα χέρια μας! Μόλις το πήρα απόφαση, πέταξα και το κουτί περιοδικών! Όσο για τα διαφημιστικά, κρατάω μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζομαι! Διαφημιστικό για καναπέδες δεν θα κρατήσω για παράδειγμα! Ούτε και διαφημιστικό για delivery κινέζικου μιας και δεν το τρώμε! Αντίθετα, το φυλλάδιο απο την αγαπημένη μου πιτσαρία που έχει κουπόνια θα φυλαχθεί σε έναν φάκελο με όλες τις αντίστοιχες προσφορές! 
Επίσης, είμαι φαν του λίγα και καλά! Δεν έχω πεντακόσιες χιλιάδες βαζάκια, τασάκια, πραγματάκια πάνω στα τραπέζια! Δυσχεραίνουν το καθάρισμα, γεμίζουν σκόνη εύκολα και με ένα μικρό παιδί δύσκολα μένουν για πολύ στην θέση τους! Μια καλή λύση όμως για εσάς που σας αρέσουν τα μικροπράγματα είναι ραφάκια [που ναι μεν θα γεμίζουν σκόνη] αλλά μπορούν να στολίσουν όμορφα και διακριτικά τους τοίχου σας και να διατηρείτε τις χαμηλές επιφάνειες καθαρές!

2. Συμμαζέψτε τα καλώδια!
Φαντάζομαι όλες έχουμε πρόβλημα με αυτό! Παντού καλώδια να σέρνονται, να μαζεύονται πίσω από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, υπολογιστές και να είναι και γεμάτα χνούδια! Εγώ βρήκα την λύση με ένα απλό κουτί παπουτσιών! Το έντυσα με χαρτί περιτυλίγματος σε ζωντανά χρώματα, τα έβαλα όλα μέσα, άνοιξα τρύπες στο κουτί όσες και τα καλώδια που χρειάζεται να βγαίνουν και έτσι όλα μαζεύτηκαν! Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες, αλλά με μια μικρή αναζήτηση στο google μπορείτε να βρείτε άπειρες ιδέες!

3. Δημιουργήστε μια γωνιά παιχνιδιού/διαβάσματος!
Εμείς δεν το έχουμε κάνει μια και το σαλόνι μας είναι πολύ μικρό, αλλά όπου το έχω δεί είναι πολύ βολικό! Σε μια γωνία του σαλονιού, τοποθετήστε ένα τραπεζάκι [από το γνωστό Σουηδικό μαγαζί!] με 2 καρεκλίτσες, βάλτε μερικά βιβλία πάνω και ένα παιχνιδόκουτο! Έτσι τα παιδιά θα νιώθουν ότι έχουν τον δικό τους χώρο και η τακτοποίηση είναι εξίσου εύκολη στο τέλος της ημέρας!

4. Το τραπεζάκι του σαλονιού!
Ένα έπιπλο που η αξία του έχει υποτιμηθεί! Όταν αγοράσαμε εμείς, την πατήσαμε και πήραμε ένα τραπέζι που δεν έχει καθόλου αποθηκευτικό χώρο! Αγοράσαμε λοιπόν κουτιά, στα χρώματα που θέλαμε και σε διάφορα μεγέθη και τα τοποθετήσαμε στο ραφάκι που έχει από κάτω! Εκεί μπαίνουν όλα τα μικροπράγματα που δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε πού ταιριάζουν και που βέβαια χρησιμοποιούμε συχνά! Μέχρι και τα τηλεκοντρόλ έχουν την θέση τους!


Αφού λοιπόν, συμμαζέψαμε και οργανώσαμε τα πάντα ας επιχειρήσουμε έναν βαθύ καθαρισμό!

Πλύντε τις κουρτίνες και τα καλύμματα των καναπέδων! Ναι ξέρω! Είναι δύσκολο και χρονοβόρο! Σκεφτείτε όμως πόσο πιο όμορφα θα πίνετε μετά τον καφέ σας όταν όλα γύρω σας θα έχουν αυτή την υπέροχη μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου!

Καθαρίστε τους τοίχους! Και δεν εννοώ μέχρι πάνω! Αλλά τουλάχιστον μέχρι εκεί που φτάνουν τα παιδικά χεράκια! Θα εκπλαγείτε με το πόσο θα λάμψει το σαλόνι!

Βάλτε στην καθημερινότητα σας το ξεσκόνισμα! Εγώ έχω σωθεί με το μαγικό πανάκι που μαζεύει την σκόνη! Το έχω στο δικό του κουτί [που λέγαμε παραπάνω] και το βράδυ κάνω μια γρήγορα και περνάω το τραπεζάκι του σαλονιού και την τραπεζαρία! Είναι απλό, γρήγορο, καθόλου κουραστικό και το σπίτι φαίνεται πάντα φρεσκαρισμένο!

Τέλος, φτιάξτε φυσικό αρωματικό χώρου! Επιλέξτε το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας σε ένα μπουκάλι νερό! Ψεκάστε τις κουρτίνες και τα καλύμματα του καναπέ και το σπίτι σας θα μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα! 

Καλές δουλειές και Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Την επομένη εβδομάδα σειρά έχει το μπάνιο!

2 σχόλια:

  1. πολυ χαιρομαι οταν βρισκω τετοια μπλογκ με συμβουλες..ειμαι φουλ ανοργανωτη,,πολυ ωραιες προτασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.