Φρέσκος χυμός φράουλας...


Τα Καλοκαιρινά φρούτα μας αρέσουν πολύ! Τα προτιμάμε περισσότερο από του Χειμώνα, δηλαδή πορτοκάλι, μανταρίνι, κλπ. Στην λαϊκή που έχουμε έχει εξαιρετική αγορά από φρούτα και λαχανικά, και τελευταία δεν θα φύγουμε εάν δεν πάρουμε από κάνα κιλό φραουλίτσες. Αλήθεια, το ξέρατε ότι οι φράουλες είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β και C, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και τανίνες; Με τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό!!


Αυτήν την εβδομάδα δεν τις φάγαμε ιδιαίτερα και από το να πεταχτούν τις κάναμε χυμό! Έχω κληρονομιά από τους γονείς μου έναν αποχυμωτή, τον οποίο θεωρώ απλά μοναδικό. Ναι μεν έχει πολλά εξαρτήματα για πλύσιμο μετά, αλλά πολύ γερό μηχάνημα! Δεν νομίζω να υπάρχει πια στο εμπόριο.

Στον χυμό φράουλας πρόσθεσα χυμό από 2 πορτοκάλια και φυσικά 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Ανακάτεψα καλά, καλαμάκι και απόλαυση!

Σκέφτομαι να καθιερώνω κάθε φορά να κάνουμε από έναν τέτοιο χυμό με διάφορα κάθε φορά, διαφορετικά. Ο γιος τον τίμησε πάντως αυτόν. Ενώ η κόρη μια γουλιά ήπιε και το άφησε. Μόνο χυμό βύσσινο πίνει εκείνη συσκευασμένο! Μα με τίποτα να μην θέλει τους φυσικούς!

Έχω μερικές ιδέες για φυσικούς χυμούς τώρα το Καλοκαίρι δροσιστικούς, με λαχανικά μαζί. Θα τους δοκιμάζουμε κάθε φορά και θα σας λέω την άποψή μου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.